«Ψήνεται» deal για «κόκκινα» δάνεια από την Πειραιώς

Πουλά δύο πακέτα 800.000.000 ευρώΔυναμικές κινήσεις για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων ετοιμάζει η Τράπεζα Πειραιώς. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους η τράπεζα θα βγάλει στο σφυρί δύο πακέτα «κόκκινων» δανείων, ύψους 800.000.000 ευρώ, ετοιμάζοντας παράλληλα μια σημαντική συμφωνία για τη διαχείριση του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων δανείων της.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η διοίκηση του πιστωτικού ιδρύματος έχει προκηρύξει κλειστή διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση διαχείρισης όλων των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, καθώς και για την πώληση χαρτοφυλακίου με «κόκκινα» δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας 2,5 δισ. ευρώ.

Σύμβαση

Σε περίπτωση που υπάρξει deal και αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής, θα κληθεί να υπογράψει σύμβαση για την αγορά χαρτοφυλακίου χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας 2,5 δισ. ευρώ, και πολυετή σύμβαση ανάληψης διαχείρισης σχεδόν του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της τράπεζας, που σήμερα ανέρχονται σε 27,5 δισ. ευρώ.

Σε αντάλλαγμα, ο επενδυτής θα καλύψει, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, σχεδόν το σύνολο της έκδοσης ομολόγου, ύψους 500.000.000 ευρώ, που σχεδιάζει η Πειραιώς. Παράλληλα, θα προσλάβει, είτε μέσω ενοικίασης είτε με υπογραφή συμβάσεων, μέρος του προσωπικού της Piraeus Legacy Unit.
Αν τελικά ευοδωθεί η συμφωνία, η τράπεζα θα πετύχει να ενισχύσει τα κεφάλαιά της και να μειώσει περαιτέρω τα λειτουργικά κόστη της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο διεκδικητές του πακέτου της Πειραιώς είναι η Cerberus και η κοινοπραξία Intrum-Pimco.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα