Γιατί η Βασιλική Θάνου μπήκε στο στόχαστρο ύποπτων συμφερόντων

Ολα τα μέσα φαίνεται ότι είναι διατεθειμένα να χρησιμοποιήσουν επιχειρηματικά κέντρα που δρουν στη χώρα μας με ανορθόδοξους τρόπους, προκειμένου να συνεχίσουν ανενόχλητα να δραστηριοποιούνται με τον ίδιο τρόπο Για να πετύχουν τον στόχο τους, επιστρατεύουν επικοινωνιακά κανάλια που ενδύονται τον μανδύα των ανεξάρτητων οργανισμών, όμως στην πραγματικότητα κανένας δεν ξέρει από πού υποκινούνται.

Ο λόγος για τη μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) Διεθνής Διαφάνεια, η οποία έχει έδρα στο Βερολίνο και υποκατάστημα στη χώρα μας, υπό τον τίτλο Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, η οποία στην ετήσια έκθεσή της για το 2018 αποφάσισε προφανώς να δώσει λίγη βοήθεια σε μερικά από αυτά τα κέντρα που «ανησυχούν» ότι ο διορισμός της Βασιλικής Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού θα διαταράξει τις μεθόδους τους.

Συγκεκριμένα, στην έκθεσή της η ΜΚΟ ανέφερε, μεταξύ άλλων, «πως ο πρόσφατος διορισμός της Βασιλικής Θάνου εγείρει ανησυχίες για σύγκρουση συμφερόντων, δεδομένου ότι υπήρξε διορισμένη στενή σύμβουλος του πρωθυπουργού». Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Ν.Δ., θεωρώντας προφανώς αξιόπιστες τέτοιου είδους εκθέσεις, στην οποία ανέφερε ότι «ο διορισμός της στενής συμβούλου του κ. Τσίπρα στην Ανεξάρτητη Αρχή υπονομεύει την ανεξαρτησία του θεσμού».

Λίγο αργότερα η κυρία Θάνου απάντησε με ενημερωτική ανακοίνωση, στην οποία υπενθύμιζε την επιτυχημένη θητεία της ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ τόνιζε ότι δεν αποτελεί κομματικό πρόσωπο και πως άσκησε τα καθήκοντά της ως προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού χωρίς μισθό.

Σε σχέση με τη ΜΚΟ διατυπώσαμε και την προηγούμενη εβδομάδα τα ερωτήματά μας, θεωρώντας απαράδεκτο μια οργάνωση που ευαγγελίζεται τη διαφάνεια να μη δημοσιοποιεί τους δωρητές της.

Υπάρχει όμως καια ακόμα ένα ερώτημα. Οπως ενθυμούμαστε, η κυρία Θάνου ανέλαβε τη θέση της μόλις στα τέλη Δεκεμβρίου. Πώς πρόλαβε η οργάνωση να καταγράψει, μέσα σε διάρκεια ελάχιστων ημερών, σχεδόν ανύπαρκτων αν συνυπολογίσει κανείς και τις αργίες των εορτών, αυτή την… ανησυχία σε μια έρευνα που αφορά το 2018; Ετσι όπως έγινε, μοιάζει λίγο σαν υπαγόρευση της τελευταίας στιγμής!

Μαρία Παναγιώτου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα