Ξεπουλάνε οικόπεδα σε νησιά και θέρετρα

Οι διαγωνισμοί της ΕΤΑΔ αφορούν και επαγγελματικούς χώρους στην Αθήνα και άλλες πόλεις, καθώς και μονοκατοικίεςΡεπορτάζ
Φώτης Κόλλιας

Με ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς ετοιμάζεται να πωλήσει η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) οικόπεδα σε νησιά, επαγγελματικούς χώρους στην Αθήνα και άλλες πόλεις καθώς και μονοκατοικίες, μέσω της πύλης e-publicrealestate.gr. Πρόκειται για εξαιρετικά μικρό τμήμα από τα δεκάδες χιλιάδες ακίνητα που διαχειρίζεται η θυγατρική του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), η οποία εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει την προσπάθεια ξεκαθαρίσματος του τεράστιου χαρτοφυλακίου της.

Μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται 52 οικόπεδα στον οικισμό του Πόρου Κεφαλλονιάς (τα 40 από τα οποία είναι παραθαλάσσια ενώ τα υπόλοιπα έχουν θέα θάλασσα) και 17 οικόπεδα με ελαιόδεντρα που καλλιεργούνταν μέχρι πρόσφατα στην περιοχή Τσικρίκα – Αγιος Κήρυκος, στη Στυλίδα Φθιώτιδας (μέρος τους εντάσσεται σε περιοχή προστασίας του Δικτύου Natura). Στον ίδιο κατάλογο εντοπίζονται και άλλα πέντε αστικά οικόπεδα με ελαιόδεντρα στην περιοχή Γραντισάδες της Στυλίδας.

Μένει βέβαια να εξακριβωθεί αν υπάρξει ενδιαφέρον, καθώς αρκετά από τα συγκεκριμένα ακίνητα συνοδεύονται με διάφορες «αμαρτίες». Για παράδειγμα, ελάχιστα από τα παραθαλάσσια οικόπεδα στην Κεφαλλονιά είναι επί του παρόντος άρτια και οικοδομήσιμα.

Παρανομίες

Τα υπόλοιπα «είναι μη οικοδομήσιμα ως έχοντα πρόσωπα σε αδιάνοιχτο δρόμο και χρήζουν πράξης αναλογισμού ή και προσκύρωσης (σ.σ.: δηλαδή η συνένωσή τους ώστε να είναι οικοδομήσιμα).

Επιπλέον μέσα σε ορισμένα οικόπεδα έχει χαραχτεί, παρανόμως κατά την ΕΤΑΔ, το οδικό δίκτυο της περιοχής. Ωστόσο «η περιοχή είναι απομονωμένη σε σχέση με τον υπόλοιπο οικισμό του Πόρου. Είναι παραθαλάσσια με εξαιρετική παραλία, ανατολική με κλίση και θέα προς τη θάλασσα του Ιονίου».
Στον ίδιο κατάλογο με τα ακίνητα που βγαίνουν προς πώληση μέσω ηλεκτρονικού διαγωνισμού περιλαμβάνεται και επαγγελματικός χώρος επί της οδού Σταδίου 39 στην Αθήνα και αντίστοιχος χώρος επί της οδού Μαρασλή 76 στη Θεσσαλονίκη.

Μέσω ηλεκτρονικών διαγωνισμών είχε ανακοινωθεί ότι θα παραχωρηθούν για 49 χρόνια και τα 13 από τα 26 «Ξενία» ανά την Ελλάδα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ, χωρίς προς το παρόν να έχουν «ανέβει» τα στοιχεία στην ηλεκτρονική πύλη. Οπως είχε ανακοινώσει η διοίκηση της κρατικής εταιρίας, τα ελεύθερα «Ξενία» χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη περιλαμβάνει τα «Ξενία» Εδεσσας, Κομοτηνής, Καστανιάς, Βυτίνας και Χίου και η δεύτερη τα «Ξενία» Ανδρου, Αρχαίας Ολυμπίας, Θάσου, Καλεντζίου Αχαΐας, Καρτερού Ηρακλείου, Κοζάνης, Πλαταμώνα και Τσαγκαράδας Πηλίου.
Κάποια από τα συγκεκριμένα «Ξενία» βρίσκονται σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση και είχε γίνει απόπειρα παραχώρησης και στο παρελθόν, χωρίς αποτέλεσμα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα