Aλέξη κοίτα τι έκανες

Αρχισαν τα όργανα! Το BBC έθεσε θέμα «μακεδονικής μειονότητας»

Κραυγαλέα προπαγάνδα για δήθεν χιλιάδες καταπιεσμένους που ζουν στην Ελλάδα Το ΥΠΕΞ λούφαξε (!!!) και απάντησε μέσω «κύκλων» του

ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣΗ Θέση μας: Βγάλαμε μονοί μας τα μάτια μας

Διαβάστε επίσης:

►Καυτά ερωτήματα για συνομιλία ανάμεσα σε Μαρινάκη και Σοφό

►Λαλιώτης: Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ!

►Μας πήρε και μας σήκωσε!

►Βούρκωσαν οι εύζωνες για τον Σπύρο

►Και νέα σφαγή εργαζομένων έρχεται στις τράπεζες

►Η μητερα των μαχών στο Εφετείο Θεσσαλονίκης για τα αναδρομικά!

►Στην πυρά… του Βατικανού φάκελοι παιδόφιλων ιερέων

►Η Κωνσταντινούπολη είναι «Ιστανμπούλ», θρασύτατε κ. Μπόλαρη 

Αλέξη, δες τι έκανες με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ακραία πρόκληση από ρεπορτάζ του BBC, που ανακάλυψε «αόρατη μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα

Κάθε άλλο παρά «αθώα γκάφα» αποτελεί το απολύτως προκλητικό ρεπορτάζ του BBC, που το Σαββατοκύριακο ήρθε να κουρελιάσει τη διάτρητη για τα εθνικά μας συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για «αόρατη μειονότητα της Ελλάδας – τους Μακεδόνες Σλάβους». Μια «μειονότητα την ύπαρξη της οποίας αρνείται επί δεκαετίες» η χώρα μας, όπως υπόπτως υποστηρίζει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο. Το δημοσίευμα αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε τον ασκό του Αιόλου σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και όχι μόνο για το θέμα της ονομασίας…

Το BBC, που πολύ πρόσφατα και εν μέσω των μεγάλων συλλαλητηρίων για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας, βόλταρε ξανά στην περιοχή των Πρεσπών, επιχειρώντας να διαστρεβλώσει την ιστορική πραγματικότητα, τούτη τη φορά έσπευσε να μιλήσει με έναν 92χρονο συνταξιούχο δικηγόρο που έδωσε «μόνο το μικρό του όνομα» για να προστατεύσει την ταυτότητά του!

Ο κ. Φωκάς, κατά το BBC, «μιλά άπταιστα επίσημα ελληνικά με μια χαρακτηριστική χροιά: η μητρική του γλώσσα είναι “μακεδονική”, μια σλαβική γλώσσα που σχετίζεται με τη βουλγαρική και ομιλείται εδώ και αιώνες σ’ αυτό το τμήμα των Βαλκανίων. Στο μοντέρνο σπίτι του γιου του, σ’ ένα χωριό στη βόρεια Ελλάδα, μoυ εξηγεί την οδυνηρή ιστορία της μη αναγνωρισμένης σλαβόφωνης μειονότητας της Ελλάδας» σημείωνε ο συντάκτης του άρθρου. Κατά το ρεπορτάζ ο κ. Φωκάς δηλώνει ευθύς εξαρχής «Μακεδόνας» και «Ελληνας πατριώτης».
Οπως λέει δε, επί περίπου έναν αιώνα οι «Μακεδόνες» στην Ελλάδα αντιμετωπίζονταν με καχυποψία, ενίοτε διώκονταν, ενώ «σχεδόν όλοι αρνιόντουσαν την παρουσία τους».

«Οταν ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή στην ύπαρξη “Σλαβομακεδόνων” στην Ελλάδα -την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου-, έσπαζε ένα μακροχρόνιο ταμπού» έσπευσε να υπογραμμίσει ο συντάκτης του άρθρου, που ανακάλυψε αόρατες μειονότητες στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από τη γειτονική χώρα «ανοίγει την πόρτα για δύσκολες ερωτήσεις αναφορικά με την ιστορία της “μακεδονικής μειονότητας” της Ελλάδας».
Πάντα κατά το βαθιά προκλητικά άρθρο του βρετανικού δικτύου, όταν γεννήθηκε ο κ. Φωκάς, η βόρεια ελληνική περιοχή της Μακεδονίας είχε μόλις προσαρτηθεί στο ελληνικό κράτος, ο δε θείος του έλεγε ότι η οικογένειά τους «δεν ήταν ούτε Σέρβοι ούτε Ελληνες ούτε Βούλγαροι, αλλά “ορθόδοξοι Μακεδόνες”». Και «τελικά οι Σλαβομακεδόνες βρέθηκαν μοιρασμένοι ανάμεσα στα τρία αυτά κράτη» λέει το δημοσίευμα.

Αστειότητες

Καταλήγοντας το BBC σημειώνει ακόμη ότι «η επικύρωση της συμφωνίας της Ελλάδας με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και η αναγνώριση “μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας” είναι σημαντική πολιτική πρόοδος που θα συμβάλει στην άμβλυνση τέτοιων φόβων. Αλλά η διαδικασία έχει προκαλέσει επίσης νέα κύματα οργής και φόβου, με ενίοτε μεγάλες, βίαιες διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας, υποστηριζόμενες από τμήματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Απαράδεκτη σιγή από το ΥΠΕΞ και άγρια κόντρα με τη Ν.Δ.

Σίγησε κατά τρόπο απαράδεκτο η Αθήνα στην πρωτοφανή πρόκληση του BBC. Το ΥΠΕΞ, αντί να καταγγείλει με επίσημη ανακοίνωση το κατάπτυστο ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου, επέλεξε μέσω ανώνυμων διπλωματικών πηγών να απαντήσει ισχνά σε ένα μείζον θέμα που θίγει ευθέως τα εθνικά μας δίκαια, καθώς εγείρει στο διεθνές πεδίο ζήτημα «μακεδονικής» μειονότητας στον ελληνικό χώρο. Αυτές οι πηγές χαρακτήρισαν απλώς «απαράδεκτους» τους ισχυρισμούς που προβάλλει το BBC και περιορίστηκαν να αναφέρουν ότι θα σταλεί σχετική επιστολή.

Την ίδια ώρα εντός των συνόρων ξεσπούσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση. Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα «εθνικής μακεδονικής μειονότητας» δεν υφίσταται στην Ελλάδα. Η Ν.Δ. ανέφερε: «Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιούσε από το βήμα της Βουλής για τους κινδύνους της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Ηδη κάποιοι έχουν φροντίσει με αναρτήσεις τους, αυτοπροσδιοριζόμενοι ως μέλη της Εθνικής Μακεδονικής Μειονότητας, να πανηγυρίζουν για τη συμφωνία την οποία εσείς υπογράψατε. Θα τα βρούμε μπροστά μας αυτά τα προβλήματα σε βάθος χρόνου”».

Το Μέγαρο Μαξίμου καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Ν.Δ. ότι «αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να γίνουν ακραίοι προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανίδεοι, αλλά και εθνικά επικίνδυνοι». Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε όσα ο κ. Μητσοτάκης είπε στο Politico, ότι βλέπει «αποσχιστικές τάσεις στη βόρεια Ελλάδα», και στην Ανγκελα Μέρκελ, πως δεν θα επιτρέψει την «καταλανοποίηση της βόρειας Ελλάδας», συγκρίνοντας -σύμφωνα πάντα με το Μαξίμου- τη βόρεια Ελλάδα με την Καταλονία που έχει διαφορετική γλώσσα, ξεχωριστό εθνοτικό αυτοπροσδιορισμό από τους κατοίκους της και ιστορικά αποσχιστικές τάσεις από την Ισπανία.

Ακολούθησε χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στο Μαξίμου και στην Πειραιώς. Από την πλευρά του, το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Λίγες ημέρες μόνο χρειάστηκαν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών για να ξεκινήσουν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού και η προπαγάνδα του δήθεν μακεδονισμού».

 Ανεπιθύμητοι από την ομογένεια των ΗΠΑ οι βουλευτές!

Ανεπιθύμητοι είναι, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, για τους ομογενείς μας στη Νέα Υόρκη οι Ελληνες βουλευτές για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με απόφαση της επιτροπής παρέλασης, ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου της Πέτρου Γαλάτουλα, δεν θα αποσταλεί καμία πρόσκληση στο πολιτικό προσωπικό της χώρας για τη φετινή 198η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην 5η Λεωφόρο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Γαλάτουλας, φέτος για πρώτη φορά αποφασίστηκε ομόφωνα να μη σταλεί οποιαδήποτε πρόσκληση προς τα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς η ψήφιση της συμφωνίας στις Πρέσπες έχει εξοργίσει την πλειονότητα της ομογένειας: «Σύντομα θα ανακοινώσουμε πιο σκληρά μέτρα, γιατί ξεπούλησαν την Ελλάδα και η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν τους θέλουμε στην παρέλαση, ο κόσμος έχει επαναστατήσει και θα αντιδράσει».
Προσκλήσεις αναμένεται να σταλούν μόνο σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντέδρασαν και συμμετείχαν στις δράσεις για να μην περάσει η συμφωνία.

Ειδικότερα, το «παρών» πιθανόν να δώσουν ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη βόρεια Ελλάδα και ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος ως αντιπρόεδρος των δημάρχων της Ευρώπης. Παρόντες, όπως πάντα, και οι άνδρες της Προεδρικής Φρουράς, ενώ η ημερομηνία της παρέλασης ορίστηκε στις 14 Απριλίου.

Η φετινή παρέλαση θα είναι αφιερωμένη στην 100ή επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, με συνθήματα και για τα εθνικά θέματα της Μακεδονίας, της Κύπρου και της Βορείου Ηπείρου. Την ίδια ώρα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας η επιτροπή εορτασμού εθνικής επετείου αποφάσισε, με οριακή πλειοψηφία, να καλέσει εκπροσώπους της ελληνικής Βουλής.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα