«Οι Ινδοί αγαπάνε πολύ τους Ελληνες, διότι γνωρίζουν την αρχαία ελληνική Ιστορία και βλέπουν πολλά κοινά πράγματαΕιδικά η Βακτριανή περίοδος (βασιλιάς Δημήτριος Α’ 3ος αιώνας π.Χ.) αλλά και η περίοδος του Μεγάλου Αλεξάνδρου (326 π.Χ.) για τους Ινδούς είναι ιερή». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στη φιλόλογο Βασιλική Μάνδαλου (φωτό), η οποία έχει ταξιδέψει σε μέρη μακρινά και έχει φτάσει ως την Ινδία για να διδάξει ψυχολογία και φιλοσοφία σε παιδιά, καθηγητές και γονείς.
Η κυρία Μάνδαλου εκτός από φιλόλογος είναι κριτικός λογοτεχνίας με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις μαθησιακές δυσκολίες – ψυχική υγεία, όπως είπε σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τα τελευταία χρόνια η Λαρισαία φιλόλογος παρουσίασε τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα «Ποίηση εν κινήσει – Poetry in Motion», «Φιλοσοφία για παιδιά – Philosophy For Children/ P4C» σε πολλά παγκόσμια συνέδρια, που της άνοιξαν τον δρόμο για να τα εφαρμόσει σε πολλές χώρες, σε συνεργασία με σχολεία, γονείς και καθηγητές.
Τελευταίο ταξίδι της ήταν στην Ινδία, όπου έμεινε έναν μήνα: «Παρά τις δυσκολίες και τη φτώχεια τους, δίνουν προτεραιότητα στην εκπαίδευση, στην παράδοση και στα πνευματικά πράγματα. Οι Ινδοί μελετούν πάρα πολύ. Ακόμη και ο πιο φτωχός γνωρίζει δύο γλώσσες, δηλαδή το ιδίωμά του και την αγγλική γλώσσα, ενώ σχεδόν όλοι διαβάζουν εφημερίδα».