ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣ

Οι τραγικές ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειαςΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Οσο κι αν η κυβέρνηση θέλει να ωραιοποιήσει την κατάσταση, η ασφάλεια των πολιτών παραμένει ζητούμενο. Η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα συνεχίζουν να αποτελούν κορυφαία προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Κι ενώ η κυβέρνηση το γνωρίζει, αντί να θωρακίζει με κάθε μέσο και τρόπο τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τον δύσκολο ρόλο της επιβολής του νόμου και της τάξης, κωφεύει, σφυρίζοντας αδιάφορα.

Χαρακτηριστικά είναι όσα συμβαίνουν με την ομάδα ΔΙΑΣ. Ολοι γνωρίζουμε το πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο το οποίο επιτελεί τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια του πολίτη όσο και στη λογική της αποτροπής, γιατί όλοι είμαστε μάρτυρες ότι καθημερινά, όπου κι αν κοιτάξεις, θα δεις δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους και προστατεύουν την ελληνική κοινωνία και τον Ελληνα πολίτη. 

Οι συνθήκες, όμως, οι οποίες επικρατούν, για παράδειγμα, στην ομάδα ΔΙΑΣ του Πειραιά είναι πραγματικά πάρα πάρα πολύ άσχημες, για να μην πω τραγικές. Είναι συνθήκες οι οποίες έχουν να κάνουν με την έλλειψη χώρου όπου θα φυλάσσονται και θα στεγάζονται οι μηχανές και η υπηρεσία, είναι ελλείψεις τεράστιες σε ανθρώπινο δυναμικό, ελλείψεις σημαντικές στον εξοπλισμό των δικυκλιστών, σε οχήματα και μηχανές. 
Μέχρι πριν από λίγο καιρό από τις 143 μηχανές που διαθέτει ήταν σε λειτουργία και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 50 και, ύστερα από τις αποκαλύψεις που έγιναν χθες, λειτουργούν 105 μηχανές. 
Επρεπε να έχουν τρία περιπολικά και έχουν ένα με πάνω από 400.000 χλμ. και του οποίου το σέρβις κοστίζει 3.000 ευρώ, ενώ ένα καλό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πωλείται 1.500 και 2.000 ευρώ! Οι άνθρωποι της ΔΙΑΣ δεν έχουν ούτε κράνη να φορέσουν.

Θεωρώ ότι το λιγότερο το οποίο μπορούμε να κάνουμε ως Πολιτεία απέναντι σε αυτούς τους 283 αστυνομικούς της ΔΙΑΣ του Πειραιά, αλλά και σε πολλούς άλλους, οι οποίοι υπηρετούν την πατρίδα, τη νομιμότητα και την κοινωνική συνοχή, είναι να τους εξασφαλίζουμε τα απολύτως απαραίτητα και για τη δική τους ασφάλεια και για να επιτελούν το καθήκον τους. Διότι το θέμα της πάταξης της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας είναι θέμα δημοκρατίας. Ας το καταλάβουν όλοι.

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα