Προεκλογικό τρικ η «απόβαση στα Εξάρχεια»

Μεγάλη… επιχείρηση της Αστυνομίας για να πιάσει τη «μαρίδα» στο άβατο! Γεροβασίλη: Τέτοια έφοδο την «προετοιμάζαμε για μήνες» 
Ν.Δ.: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει τη δουλειά της»Λίγες ημέρες μετά το φιάσκο με τους άνδρες του Λιμενικού στα Εξάρχεια, αλλά και λίγες ώρες μετά την επίθεση κουκουλοφόρων σε περιπολικό στην ευρύτερη περιοχή, η Ελληνική Αστυνομία -και κυρίως η πολιτική ηγεσία της- θέλησε με ένα άνευ προηγουμένου σόου να αποδείξει ότι… δεν καταλαβαίνει από άβατα. 

Η επιχείρηση «σκούπα» που πραγματοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα στα Εξάρχεια είναι ακόμα ένα επικοινωνιακό τρικ εν όψει εκλογών. Η επιχείρηση έγινε παρουσία των καναλιών, που προφανώς είχαν ειδοποιηθεί για να καταγράψουν την… πυγμή της ΕΛ.ΑΣ. 

Κατά την επιχείρηση έγιναν συνολικά 103 προσαγωγές σε δύο υπό κατάληψη σπίτια στην οδό Τζαβέλα. Στην πλειονότητά τους οι προσαχθέντες ήταν μετανάστες που είχαν βρει καταφύγιο στα συγκεκριμένα σπίτια. Από τις δεκάδες προσαγωγές δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και η Ελληνοαυστραλέζα που είχε συλληφθεί από κλιμάκιο λιμενικών σε υπό κατάληψη σπίτι στην ίδια περιοχή και ελευθερώθηκε από την ομάδα ένοπλων κουκουλοφόρων που επιτέθηκε στους λιμενικούς. Υπενθυμίζεται πως κατά την επίθεση των κουκουλοφόρων είχαν τραυματιστεί δύο άνδρες του Λιμενικού, ο ένας από μαχαίρι στο πόδι.

Επιπλέον, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση σε σπίτι επί της οδού Σολωμού, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 24 και 40 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 23 ετών, όλοι αλβανικής καταγωγής. Στην έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα βρέθηκε συνολικά και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 1.750 γραμμαρίων. Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε κατόπιν δικαστικής εντολής, καθώς ο ιδιοκτήτης των δύο κτιρίων είχε καταγγείλει εδώ και μήνες ότι τα δύο οικήματά του έχουν καταληφθεί από αγνώστους. Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έσπευσε προφανώς να… εξαργυρώσει τα οφέλη από την επιχείρηση στα Εξάρχεια. Η υπουργός Ολγα Γεροβασίλη τόνισε σε δηλώσεις της ότι η επιχείρηση «προετοιμαζόταν μήνες» και ταυτόχρονα απέρριψε κάθε σύνδεση της επιχείρησης με την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε κατά των λιμενικών. Επίσης τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία ενεργεί στα Εξάρχεια. Η Αστυνομία ενεργεί και θα συνεχίσει να ενεργεί για να κάνει τη δουλειά της, βεβαίως και στα Εξάρχεια».

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες το απόγευμα κάτοικοι των Εξαρχείων συγκεντρώθηκαν στη συμβολή Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους και διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους, ζητώντας ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης. Μάλιστα η διαδήλωση διαλύθηκε από ομάδα κουκουλοφόρων!

Επεισόδια

Χθες αργά το απόγευμα, ομάδα αντιεξουσιαστών προκάλεσε επεισόδια στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, πετώντας βροχή από μολότοφ στους άνδρες των ΜΑΤ, που απάντησαν με ρίψη χημικών. Στη συνέχεια, ακολούθησε «κλεφτοπόλεμος», με τους αντιεξουσιαστές να μπαινοβγαίνουν στο Πολυτεχνείο.

—-

Ν.Δ.: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει τη δουλειά της»

Με τη φράση «η Αστυνομία μπορεί να επιβάλει την τάξη, αρκεί η κυβέρνηση να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της» η Ν.Δ. σχολίασε τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια.

Μετά την κλιμάκωση της βίας στα Εξάρχεια, αναφέρει η ανακοίνωση της Πειραιώς, «με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την επίθεση με μαχαίρια σε εισαγγελικό λειτουργό και σε άνδρες του Λιμενικού, η Ελληνική Αστυνομία έδειξε σήμερα ότι μπορεί κάλλιστα να επιβάλει την τάξη, αρκεί η κυβέρνηση να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της». Και συνεχίζει: «Η εκκένωση τριών κτιρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη και οι συλλήψεις που ακολούθησαν θα πρέπει να γίνουν οδηγός για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Τα Εξάρχεια και κάθε γειτονιά της Αθήνας ανήκουν στους κατοίκους τους και όχι στις συμμορίες που τις λυμαίνονται».

«Δεν τρώει κουτόχορτο ο κόσμος»

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ν.Δ., σε συνέντευξή του ανέφερε: «Δεν τρώει κουτόχορτο ο κόσμος. Τέσσερα χρόνια η Ελλάδα είναι ένα μπάχαλο. Καλά έκανε η Αστυνομία και έκανε έφοδο. Και καλά θα κάνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο απομείνει ακόμα στα πράγματα, να αφήσει την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της». 

Η Χρυσή Αυγή, αναφορικά με την επιχείρηση στα Εξάρχεια, σχολίασε: «Θέατρο σκιών στα Εξάρχεια, στο κόλπο οι τρομοκράτες και οι έμποροι ναρκωτικών, που είχαν εξαφανιστεί εγκαίρως. Χρυσή Αυγή για να καθαρίσει η Αθήνα!» Σε ανάρτησή του στο twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών για τα συνεχή φαινόμενα βίας και ανομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, σημείωσε ότι «η συγκέντρωση των κατοίκων στα Εξάρχεια μπορεί να είναι η αρχή μιας νέας εποχής. Αρκεί κόμματα – κράτος – δήμος να αφήσουν τα προσχήματα και την πολυλογία, και να συμφωνήσουν ότι οι συμμορίες κάθε είδους δεν θα έχουν καταφύγιο στην πλατεία». Και κατέληξε: «Είναι δύσκολο μόνο αν δεν θέλουμε».

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα