«Διώξτε τώρα τον αρνητή της Γενοκτονίας»

Την άμεση αποπομπή από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ του Δ. Καιρίδη απαιτεί η Παμποντιακή ΟμοσπονδίαΤην άμεση αποπομπή από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. του «αρνητή της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού», όπως τον χαρακτηρίζουν, Δημήτρη Καιρίδη απαιτεί με ανακοίνωσή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Σε ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, που υπογράφουν ο πρόεδρος Χρήστος – Δημήτριος Τοπαλίδης και ο γενικός γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης, αναφέρεται ότι «δεν αποτελεί έκπληξη η ύπαρξη ενός ακόμη αρνητή της Γενοκτονίας στο εγχώριο πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς ο ιστορικός αναθεωρητισμός εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σε κάθε έκφανση του δημοσίου διαλόγου. Κοινή συνισταμένη βέβαια όλων των εκφράσεών του είναι η αποδόμηση ιστορικώς αποδεδειγμένων και αποδεκτών, από τη συντριπτική πλειοψηφία της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, γεγονότων όπως η συντελεσθείσα Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, των υπολοίπων Ελλήνων και χριστιανικών λαών της Ανατολής».

Και συνεχίζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: «Θεωρούμε πως ειδικά το έτος 2019, που έχει οριστεί ως εκατονταετία της Γενοκτονίας των προγόνων μας, η υποψηφιότητα αρνητών προσβάλλει βάναυσα το σύνολο του ποντιακού Ελληνισμού».
«Προειδοποιούμε πως η αντίδραση του οργανωμένου ποντιακού χώρου θα αποτυπωθεί στις κάλπες. Απαιτούμε από όλα τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν άπαξ διά παντός τη θέση τους πάνω στο ζήτημα της Γενοκτονίας. Ειδικά από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στο ψηφοδέλτιο της οποίας έχει συμπεριληφθεί ο αρνητής κ. Καιρίδης, απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της προσβολής και την αποπομπή του. Δηλώνουμε δε πως θα στεκόμαστε απέναντι σε κάθε αρνητή. Πεποίθησή μας είναι πως σε μία σύγχρονη δημοκρατία δεν έχει θέση σε κανένα κόμμα οποιοσδήποτε αρνείται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ο κ. Καιρίδης αρνείται πάντως την κατηγορία. «Είναι απολύτως έξω από εμένα κάθε απόπειρα αμφισβήτησης των τραγικών γεγονότων της εξόντωσης και της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου… Τρέφω απεριόριστο σεβασμό μνήμης προς τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα συμπατριωτών μας Ποντίων και μοιράζομαι βιωματικά και οικογενειακά τα τραγικά γεγονότα» δηλώνει. Αυτό που έθεσε, όπως λέει, στην πανεπιστημιακή διάλεξή του «ήταν το ζήτημα της πολιτικής διαχείρισης και εκμετάλλευσης αυτών των τραγικών γεγονότων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα