Λάτιν, ταγκό και μαθήματα μπαλέτου στο «Στ. Νιάρχος»!

Μαραθώνιος χορευτικών εκδηλώσεων (στις 21 Απριλίου) από το Κέντρο Πολιτισμού και την Εθνική Λυρική ΣκηνήΑπό τη
Γιώτα Βαζούρα

Το Κέντρο Πολιτισμού, στις 21 Απριλίου, χορεύει! Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2019, το Κέντρο Πολιτισμού – Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ) και η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) διοργανώνουν έναν ολοήμερο μαραθώνιο χορευτικών εκδηλώσεων.

Μαθήματα, αλλά και επιδείξεις καποέιρα, λάτιν, ταγκό, αλλά και μαθήματα μπαλέτου για παιδιά και εφήβους, παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων, σεμινάρια χοροθεραπείας και τεχνικής σύγχρονου χορού είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικά σημεία στο ΚΠΙΣΝ, από τις 10 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.

Μάλιστα, το μπαλέτο της ΕΛΣ θα ανεβάσει το τρίπτυχο χορού «Από τη Ρωσία με αγάπη», που περιλαμβάνει τρία μπαλέτα του πρωτοπόρου συνθέτη Ιγκόρ Στραβίνσκι (1882-1971), την «Ιεροτελεστία της Ανοιξης», το «Τραγούδι του αηδονιού» και τους «Γάμους», σε χορογραφίες Δάφνι Κόκκινου, Μάρκο Γκέκε και Κωνσταντίνου Ρήγου, αντίστοιχα.

disco party

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 18.30, στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος», ενώ μετά το τέλος της θα γίνει η προβολή των «Stravinsky Miniatures», μιας σειράς έξι πρωτότυπων έργων μουσικής και χορού από νέους συνθέτες και χορογράφους, με αφετηρία το έργο του Στραβίνσκι και τη συμμετοχή των σπουδαστών της Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ και μουσικών της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ). Η ημέρα θα κλείσει με ένα μεγάλο disco party στην Αγορά, που θα ξεκινήσει στις 21.30, με τον DJ Constantin.

Να θυμίσουμε πως η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή, χορογράφου και συγγραφέα Ζαν – Ζορζ Νοβέρ (1727-1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου. Κάθε χρόνο το μήνυμα της ημέρας αναλαμβάνει να συγγράψει μια γνωστή προσωπικότητα του χώρου.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού είναι να ενώσει όλους τους ασχολούμενους με την τέχνη της Τερψιχόρης, πέρα από πολιτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα