Μπλόκο Κυριάκου στις προσλήψεις συγγενών από υπουργούς

«Απαγορευτικό» και για οποιαδήποτε σύναψη σύμβασης με το ΔημόσιοΑσυμβίβαστο στους υπουργούς και τους υφυπουργούς βάζει με το… καλημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, κατά το σημερινό πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησής του, θα απαγορεύσει, μεταξύ άλλων, την πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς και τη σύναψη οποιασδήποτε σύμβασης με το Δημόσιο των συζύγων, όπως και των παιδιών των κυβερνητικών στελεχών.

Εξάλλου, σε όλο το κυβερνητικό σχήμα -υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς- θα απαγορευτεί οποιαδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οπως έγινε γνωστό, οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης στους υπουργούς του, τους οποίους θα καλέσει να «σηκώσουν τα μανίκια» και να μην αφήσουν ούτε μια μέρα να πάει χαμένη.

Κάθε υπουργός αναμένεται να παραλάβει έναν φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του, όπου και θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο έως τον Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα λάβει τον λόγο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος θα παρουσιάσει το μοντέλο δουλειάς των υπουργών και θα περιγράψει τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σύμφωνα με όσα έχει δεσμευτεί προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο υπουργικό συμβούλιο δεν θα μετέχουν οι υφυπουργοί, αλλά μόνο οι υπουργοί και οι δύο αναπληρωτές υπουργοί, ενώ -με εξαίρεση τη σημερινή συνεδρίαση που θα λάβει χώρα στη Βουλή- το υπουργικό θα συνέρχεται πλέον μία φορά τον μήνα στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια συμβολική κίνηση του πρωθυπουργού να διαχωρίσει τους ρόλους της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα οι τηλεοπτικές κάμερες θα μεταδώσουν για πρώτη και τελευταία φορά τη συνεδρίαση, αφού εφεξής το υπουργικό συμβούλιο θα είναι «κλειστό».

Οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού θα μοιράζονται τον χρόνο τους ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στο κτίριο του πρώην υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ συχνά θα πραγματοποιούνται και διυπουργικές συσκέψεις, κάποιες φορές και υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα