Συνεταιράκια Ζάεφ, Ράμα και Σόρος junior

Χείρα βοηθείας από τον κερδοσκόπο και τον Αλβανό ομόλογό του ζήτησε (ξανά) ο Σκοπιανός πρωθυπουργός λόγω εκλογώνΤρόπο να αναμειχθεί για ακόμα μία φορά στα εσωτερικά τρίτων χωρών βρήκε ο εκκεντρικός επιχειρηματίας και κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος, στην προκειμένη περίπτωση μέσω του γιου του. Συγκεκριμένα, μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκε μυστικά στην Οχρίδα με τον γιο του Τζορτζ Σόρος, Αλεξάντερ, από τον οποίο ζήτησε οικονομική και μιντιακή στήριξη εν όψει των εκλογών στα Σκόπια. 

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Εντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας, από τον οποίο ο Ζάεφ ζήτησε εκ νέου να τον στηρίξει με τις αλβανικές ψήφους στις κρίσιμες επικείμενες εκλογές του επόμενου Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και δύο μέρες, στη διάρκεια των οποίων η πληροφορία για τη συνάντηση… σέρνεται στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία, τα Σκόπια δεν έχουν μπει στον κόπο ούτε να την επιβεβαιώσουν ούτε όμως και να τη διαψεύσουν.

Η ιστορία άρχισε όταν το ιδιωτικό τζετ του υιού Σόρος εθεάθη να προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Οχρίδας. Ο Αλεξάντερ και η συνοδεία του, στην οποία συμπεριλαμβανόταν και η Λάουρα Σίλπμερ, υπεύθυνη επικοινωνίας του Ιδρύματος Ανοιχτή Κοινωνία του Τζορτζ Σόρος, έτυχαν εξαιρετικής μεταχείρισης, καθώς αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν τους δρόμους και τους συνόδευσαν ως το ξενοδοχείο όπου έλαβε χώρα η συνάντηση με τους δύο πρωθυπουργούς Ζόραν Ζάεφ και Εντι Ράμα, οι οποίοι κατέφτασαν λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της σκοπιανής αντιπολιτευτικής ιστοσελίδας Republica, ο συρόμενος σε εκλογές Ζάεφ, μετά το βέτο της Γαλλίας που έβαλε φρένο στην ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της χώρας, θα χρειαστεί τη βοήθεια του πολυεκατομμυριούχου (μίντια και ρευστό) για να κολλήσει την ταμπέλα των αντιευρωπαϊστών στους πολιτικούς αντιπάλους του, το συντηρητικό, εθνικιστικό VMRO-DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι. Κι αυτό γιατί, πέρα από την ένταξη στην Ε.Ε., ο Ζάεφ δεν έχει και πολλά να προτάξει στους Σκοπιανούς όταν θα ζητήσει ξανά την ψήφο τους. Αναφορικά με τον Ράμα, οι δύο άνδρες είχαν απλώς την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν αυτό που είναι γνωστόν τοις πάσι.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός είχε και στο παρελθόν στηρίξει τον Ζάεφ, «χαρίζοντάς» του τις αλβανικές ψήφους, που άλλωστε παίζουν ρόλο ρυθμιστή στις πολιτικές εξελίξεις. Ωστόσο, εδώ τα πράγματα περιπλέκονται, αφού το αλβανικό κόμμα DUI έχει ήδη απορρίψει το αίτημα του Ζάεφ για προεκλογικό συνασπισμό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα