Θρίλερ με τον θάνατο του οκτάχρονου

Σύγχυση για το αν είχε εμβολιαστεί ή όχι για διφθερίτιδα. Αλλα λένε Παίδων – ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλα το υπουργείο ΥγείαςΈνα θρίλερ εκτυλίσσεται από χθες, μετά την είδηση ότι ένα οκτάχρονο παιδί έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», από διφθερίτιδα, μια νόσο ξεχασμένη στην Ελλάδα και την Ευρώπη εξαιτίας των τακτικών εμβολιασμών. 

Από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος του παιδιού, επικράτησε σύγχυση σχετικά με το αν το παιδί είχε εμβολιαστεί επαρκώς για τη νόσο. Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι ο 8χρονος είχε λάβει μόνο τις δύο από τις πέντε δόσεις του συνδυασμένου εμβολίου DTaP που προστατεύει από τον τέτανο, τη διφθερίτιδα και τον κοκκύτη και πως δεν είχε εμβολιαστεί για κανένα άλλο μολυσματικό νόσημα, όπως ορίζει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών στη χώρα μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι διαρροές από το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες ανέφεραν πλημμελή εμβολιασμό του παιδιού. Και αυτή την εικόνα ανέτρεψαν ανώνυμες πηγές του υπουργείου Υγείας, οι οποίες άφηναν να διαρρεύσει ότι το άτυχο παιδί είχε κάνει και τις πέντε δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα, προκαλώντας τεράστια σύγχυση και μεγάλη αγωνία στους γονείς χιλιάδων παιδιών. Αυτό ακριβώς γεννά τεράστια ερωτήματα για το τι συνέβη τελικά με το παιδί στο νοσοκομείο. Και δημιουργείται εύλογα το ερώτημα πώς το παιδί αυτό κόλλησε μια «ξεχασμένη» ασθένεια, εάν όντως είχε κάνει τα εμβόλιά του, όπως αφήνει να διαρρεύσει το υπουργείο Υγείας. Και εάν είχε όντως εμβολιαστεί, μήπως δεν είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια για τις συγκεκριμένες ασθένειες και χρειάζεται ολικός επανασχεδιασμός του εμβολιασμού στη χώρα;

Μιλώντας στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος είπε: «Το γεγονός ότι το παιδί είχε πλημμελή εμβολιασμό προκύπτει από την κάρτα υγείας που είχε στο νοσοκομείο. Η αναφορά ότι το παιδί εμβολιάστηκε και νόσησε από διφθερίτιδα είναι ακόμα πιο καταστροφική, καθώς σημαίνει ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά».

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Γιαννάκος δήλωσε πως αμέσως μετά το περιστατικό αυτό το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου έσπευσε να εμβολιαστεί και του χορηγήθηκε αντιβίωση, γεγονός που δείχνει και τη σοβαρότητα της περίπτωσης αυτής.

Πάντως η ακριβής αιτία θανάτου θα γίνει γνωστή όταν βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, αφού δέιγματα έχουν σταλεί στο εξωτερικό για ανάλυση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα