Στηρί_ΖΩ μεσσηνιακά

Οταν μια κομματική οργάνωση, κατανοώντας τα κελεύσματα των καιρών, επιδιώκει να υπερβεί το συνηθισμένο πλαίσιο δράσης της και επιχειρεί να απευθυνθεί αδιαμεσολάβητα στις παραγωγικές δυνάμεις και εν γένει στην τοπική κοινωνία, τότε μπορεί να προκύψουν ξεχωριστές πρωτοβουλίες.Εμφανίζονται ενέργειες, όπως αυτή με γενικό τίτλο «Στηρί_ΖΩ μεσσηνιακά», της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ. Η πρωτοποριακή -σε επίπεδο κομμάτων- δράση για τη στήριξη και προώθηση των προϊόντων της Μεσσηνίας παρουσιάστηκε προχθές βράδυ σε μια εξαιρετική εκδήλωση στην Καλαμάτα, την οποία παρακολούθησε, έπειτα από σχετική πρόσκληση, η «δημοκρατία».

Ηταν μια εκδήλωση πλούσια σε συμμετέχοντες -παρά τον ανταγωνισμό του τελικού του Champions League- σε μηνύματα, σε διάθεση και σε εκπλήξεις, με πρώτη και καλύτερη την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά! Μπορεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. να βρισκόταν εκείνη την ώρα στην Αθήνα, αλλά ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός BEST τού έδωσε τη δυνατότητα να παρέμβει ζωντανά, να δει και να ακούσει γνώριμα πρόσωπα και να τους μιλήσει.

Οι συγκεντρωμένοι Μεσσήνιοι στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ELITE είδαν στον προτζέκτορα τον «δικό τους» Αντώνη Σαμαρά και τον άκουσαν να τους απευθύνεται όπως ακριβώς αρμόζει στη σχέση ζωής που έχει εδραιωθεί με τον τόπο και τους ανθρώπους του.

«Χαίρομαι που η όρθια, γαλάζια και υπερήφανη Μεσσηνία δίνει το ”παρών″ της σε έναν μεγάλο αγώνα που δίνουμε όλοι για το καλό του τόπου, για ένα καλύτερο αύριο» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., χαιρέτισε την πρωτοβουλία και καταχειροκροτήθηκε. Εδειξε μάλιστα τέτοια διάθεση να επικοινωνήσει απευθείας με τους συντοπίτες του, που αν δεν παρενέβαιναν οι τεχνικές δυσκολίες του εγχειρήματος, πιθανότατα θα… επισκίαζε τον ομιλητή Γιάννη Μιχελάκη. Τελικά, ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Κράτησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, και στην ομιλία του, αφού αναφέρθηκε στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο της χώρας, λόγω των καταστροφικών κυβερνητικών επιλογών, τόνισε την ολοκληρωμένη πρόταση της Ν.Δ. που είναι ικανή να προκαλέσει δημιουργικό σοκ και επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ειδικότερα, για την περιφέρεια, είπε μεταξύ άλλων: «Προετοιμάζουμε το πρόγραμμα που αφορά την αντιμετώπιση προβλημάτων, αλλά και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιφέρειας ξεχωριστά. Αφορά ιδιαίτερα την Καλαμάτα και ολόκληρη την Πελοπόννησο, αφορά την προώθηση των μεγάλων οδικών αξόνων, που καρκινοβατούν, αφορά τη γεωργική ανάπτυξη, που περιφρόνησε η κυβέρνηση».

Ακόμη, σε σχέση με τον τουρισμό ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, εκπέμποντας μόνο αρνητικές εικόνες στο εξωτερικό, αδυνατεί να αξιοποιήσει το ισχυρό ατού της χώρας, παρότι «οι συνθήκες στην ευρύτερη γειτονιά ευνοούν την προσέλκυση τουριστών». Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Ν.Δ. έχει άλλη αντίληψη για την τουριστική ανάπτυξη, ενώ υπενθύμισε τη δέσμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού και μείωση του ΦΠΑ στο 4,5% σε όλο τον κλάδο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Στηρί_ΖΩ μεσσηνιακά», το οποίο στοχεύει στην προβολή και στήριξη -αυτή ειδικά την δύσκολη περίοδο- των μεσσηνιακών προϊόντων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αναδεικνύονται οι σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες του τόπου και καλλιεργείται κουλτούρα προτίμησης των τοπικών προϊόντων, η οποία αντανακλά και στην πορεία των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος η ΝΟΔΕ διενεργεί έρευνα κοινής γνώμης, η οποία θα καταγράψει την αγοραστική συμπεριφορά και τις συνήθειες των Μεσσηνίων σε σχέση με την προτίμηση και κατανάλωση παραγόμενων στη Μεσσηνία προϊόντων (π.χ. λάδι, σύκα, ελιές, σταφίδα, πατέ ελιάς, αρτοσκευάσματα, τσίπουρο, μαντίλια, βαλσαμικό ξίδι, κρασί, μπίρα). Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αξιοποιηθούν για τη διαμόρφωση της στρατηγικής προώθησης των μεσσηνιακών ειδών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπροστά από την αίθουσα της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση με αντιπροσωπευτικά δείγματα τοπικών προϊόντων, ενώ αρκετά εδέσματα και το κρασί του δείπνου προσέφεραν παραγωγοί της περιοχής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και οι δήμαρχοι Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, Οιχαλίας, Φίλιππος Μπάμης, και Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας.

Δημήτρης Κυριακόπουλος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα