Η θεατρινίστικη αμετροέπεια του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, που ξεστόμισε ότι «θα γίνει μακελειό» αν τολμήσει οποιοσδήποτε να ελέγξει το νόμιμο ή όχι των αποφάσεων του Γιώργου Παπανδρέου, που διέλυσε τη χώρα, δεν έμεινε ασχολίαστη από τους καθ’ ύλην αρμοδίους. Στη «δημοκρατία» διαβάσαμε την αναφορά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσσου Εμμανουήλ Παπαδάκη με αποδέκτη την Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Εκεί ο δικαστικός λειτουργός βάζει στη θέση του τον ασυγκράτητο δελφίνο του υπό διάλυση κόμματος. Ορθότατα του υποδεικνύει τα υπουργικά καθήκοντά του, μια και ο κ. Λοβέρδος δείχνει να τα έχει ξεχάσει.
Μεταξύ άλλων γράφει: «Οσο για τις ατυχείς δηλώσεις του κ. υπουργού Υγείας “περί μακελειού”, που (υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας) άπτεται της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος, θα ήθελα να του πω ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο της Ρόδου, που έμεινε χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και αναλώσιμα υλικά για να τα χορηγήσει τελικά η ΜΚΟ, ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο Σύρου, όπου οι συγγενείς ασθενών μεταφέρουν ηλεκτρικές θερμάστρες για να τους ανακουφίζουν».
Σε άλλο σημείο του κειμένου του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σημειώνει: «Οσοι διαχρονικά ασκώντας εξουσία μας έφθασαν σ’ αυτή την κατάσταση, που οδήγησαν εκατοντάδες νέων στην ανεργία στερώντας τους το όνειρο και την ελπίδα στη ζωή, δεν πρέπει να προκαλούν και δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας».
Αυτές οι σκέψεις εκφράζουν τα εσώψυχα όλων των δοκιμαζόμενων Ελλήνων. Διαβάζοντάς τες αναλογίζεσαι πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα στη χώρα μας αν έβγαιναν στο προσκήνιο ακόμα λίγοι γενναίοι υπερασπιστές του Δικαίου, του έθνους και της λογικής, όπως ο κ. Ρούσσος Εμμανουήλ Παπαδάκης.
Είναι ιστορική αναγκαιότητα όσοι υπάρχουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες!