Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στον κόσμο που μας περιβάλλει, τα οποία άλλοτε δεν τα καταλαβαίνουμε κι άλλοτε τα προσπερνάμε επειδή δεν μας αφορούν. Η δεύτερη τακτική είναι εγκληματική και στρέφεται (στρατηγικά) εναντίον μας. Το πέρασμα του ανθρώπου από τη ζωή πρέπει να τον διδάσκει ότι όλα τα προβλήματα τον αφορούν, διότι όλα θα κληθεί να τα αντιμετωπίσει άμεσα ή έμμεσα. Ειδικά το ζήτημα της υγείας δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους, διότι όσοι περνούν τον βίο τους με αδιατάρακτη υγεία και πεθαίνουν… υγιείς ανήκουν σε μια ισχνότατη μειοψηφία.
Οπως έγραψε η «δημοκρατία», από την ελληνική αγορά λείπουν 163 σκευάσματα, όπως π.χ. αντικαρκινικά φάρμακα, χάπια για την υπέρταση και καρδιολογικά. Το πρόβλημα έχει προκύψει από το φθινόπωρο «εξαιτίας της έλλειψης ρευστού από την αγορά. Οι φαρμακευτικές εταιρίες, λόγω της οικονομικής κρίσης, απαιτούν από τα φαρμακεία πρώτα να πληρωθούν για να εκτελέσουν τις παραγγελίες τους».
Ωστόσο, υπάρχει τεράστια δυσχέρεια από την πλευρά των φαρμακοποιών να ικανοποιήσουν την απαίτηση των εταιριών, επειδή το κράτος τούς οφείλει 1 δισ. ευρώ!
Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι ιδιώτες φαρμακοποιοί παραγγέλνουν (και πληρώνουν) φάρμακα για λογαριασμό του κράτους, το οποίο τους χρωστά και δεν πληρώνει! Με αυτόν τον τρόπο οι ζωές των φορολογούμενων πολιτών τίθενται σε κίνδυνο και οι ασφαλισμένοι θα καταβάλουν βαρύ φόρο αίματος και δυστυχίας σε ένα αφερέγγυο και αδιάφορο κράτος.
Η κατάσταση είναι τόσο δραματική, ώστε σε καθημερινή βάση δημοσιοποιούνται ειδήσεις για ελλείψεις ακόμα και στα νοσοκομεία, όπου απελπισμένοι ασθενείς ενημερώνονται ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες χημειοθεραπείες!
Ιδού τα αποτελέσματα του απεχθούς Μνημονίου και του απάνθρωπου πνεύματός του, που κάποιοι ακόμα υπερασπίζονται ως… μονόδρομο και σωτηρία. Ντροπή!


