«Πέταξε» τα ράσα ο Ανδρέας Κονάνος!

Παραιτήθηκε από τις τάξεις του Κλήρου αναγγέλλοντας: «Έγινα πάλι ένας απλός πολίτης του κόσμου»

Σαν βόμβα «έσκασε» η ανάρτηση του Ανδρέα Κονάνου στο διαδίκτυο, με την οποία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να βγάλει τα ράσα! Ο πρώην κληρικός έγραψε χθες το μεσημέρι στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ότι παραιτείται από τις τάξεις του κλήρου, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη, κυρίως στα πνευματικά παιδιά του. Ο Ανδρέας Κονάνος είχε καταφέρει να αγαπηθεί από χιλιάδες νέους με τις εκατοντάδες ομιλίες, τα άρθρα και τα βιβλία του. Ορισμένα εξ αυτών προσέφερε στο παρελθόν και η εφημερίδα μας. Η απόφασή του προκάλεσε αναστάτωση στους ακολούθους του, οι οποίοι δεν δίστασαν να δηλώσουν με πάθος τη στήριξή τους.

Σύμφωνα, πάντως, με καλά πληροφορημένες πηγές, η είδηση δεν ξάφνιασε τους ιθύνοντες της Εκκλησίας, αφού συζητιόταν εδώ και μήνες στα διάφορα εκκλησιαστικά πηγαδάκια το ενδεχόμενο της παραίτησής του και οι «άσχετες» με τα εκκλησιαστικά καθήκοντα δραστηριότητες που είχε αναπτύξει, όπως, π.χ., οι συμβουλές για ζητήματα διατροφής!

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην ανακοίνωσή του, ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του, χωρίς ωστόσο να εξηγεί ποιο είναι αυτό. Ήδη έχουν αρχίσει να διαδίδονται διάφορα σενάρια για τα μελλοντικά επαγγελματικά και προσωπικά σχέδιά του. Ο πρώην -πλέον- κληρικός ανέφερε στην ανάρτησή του: «Σήμερα είναι μια μέρα-ορόσημο για τη ζωή μου. Κάτι πολύ σημαντικό τελειώνει. Και κάτι καινούργιο αρχίζει. Σήμερα, 24/8/20, υπέβαλα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών την παραίτησή μου από τις τάξεις του Κλήρου, και έγινα πάλι ένας απλός πολίτης αυτού του κόσμου. Πλέον, είμαι “σκέτο”, ο Ανδρέας Κονάνος».

Κάνει, επίσης, σαφές ότι δεν θα αναλύσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση και πως απλώς ήθελε να ενημερώσει για την αλλαγή. Υπογραμμίζει ακόμη ότι «μετά από 20 χρόνια ιερατικής ζωής, σήμερα αποχωρίζομαι τα ράσα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν “τα πετάω” με περιφρόνηση και αποστροφή! Τα φιλώ και τα ευγνωμονώ, διότι για δύο δεκαετίες μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω “πατρίδα” μου όλη τη Γη, να ζήσω καταπληκτικές θεανθρώπινες στιγμές και να γνωρίσω ωραίους ανθρώπους σε όλα τα μέρη του κόσμου. Και τώρα, προχωράω παρακάτω. “Φεύγω” από κληρικός».

Ο Ανδρέας Κονάνος επισημαίνει, επίσης, ότι ανοίγεται μπροστά του ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του και καλεί τους ακολούθους του να είναι συνοδοιπόροι του. Ο χρόνος θα δείξει βέβαια αν θα εξακολουθήσει να έχει την ίδια απήχηση χωρίς την ιδιότητα του κληρικού. Ο κόσμος τον αγάπησε επειδή ήταν αυθεντικός, μοντέρνος και ανθρώπινος ιερέας. Το χάρισμα του λόγου του και η απλότητα με την οποία ανέπτυσσε δύσκολα θέματα προξενούσαν εντύπωση. Τώρα, χωρίς το ράσο, θα έχει την ίδια αποδοχή;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα