Απίστευτο! Μπήκαν 2,5 εκατομμύρια τουρίστες χωρίς τεστ!

Μειωμένο αριθμό (168) νέων κρουσμάτων ανακοίνωσε χθες ο Γκίκας Μαγιορκίνης που πήρε τη θέση του Τσιόδρα στην ενημέρωση

Κυκλοφορούν εκατομμύρια τουρίστες ανάμεσά μας στους οποίους δεν έγινε τεστ για τον κορονοϊό κατά την είσοδό τους στη χώρα! Αυτή η ανατριχιαστική αλήθεια προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν κατά την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη.

Βάσει λοιπόν των στοιχείων, το διάστημα από την 1η Ιουλίου έως τις 23 Αυγούστου εισήλθαν στη χώρα από αεροδρόμια, λιμάνια και οδικώς 2.931.614 επισκέπτες. Τα τεστ που έγιναν ήταν στο ίδιο διάστημα 360.206, εκ των οποίων τα 727 βγήκαν θετικά. Αυτό σημαίνει ότι 2.571.408 τουρίστες έκαναν τις διακοπές τους στην Ελλάδα χωρίς να έχουν υποβληθεί σε τεστ και αρκεστήκαμε στη δήλωσή τους ότι δεν νοσούν! Ίσως αυτό εξηγεί και την εκτόξευση των κρουσμάτων που καταγράφεται από τον ΕΟΔΥ.

Στο μεταξύ, την πρώτη του εμφάνιση μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες για την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, έκανε χθες ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, προκαλώντας έκπληξη σε όλους όσοι περίμεναν ότι στο πλευρό του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά θα έβλεπαν τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς οι δυο τους είχαν αποτελέσει αχώριστο «δίδυμο».

Η ενημέρωση για την παρουσία του κ. Μαγιορκίνη στη θέση του Σωτήρη Τσιόδρα είναι ότι θα τον αντικαθιστά όταν απουσιάζει, όπως γίνεται αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, η απουσία του καθηγητή που αγαπήθηκε από όλη την Ελλάδα αλλά και κατακρίθηκε ταυτόχρονα, προκαλεί ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων.

Παίρνοντας τον λόγο χθες, ο 42χρονος καθηγητής του ΕΚΠΑ ανακοίνωσε πως τα κρούσματα είναι 168, δηλαδή κάτω από 200, όμως αυτό δεν θα πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό. Άλλωστε, όπως τόνισε, ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι 31. Επίσης, καταγράφηκε ακόμη ένας θάνατος, με τα θύματα να φτάνουν συνολικά τα 243.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, πέντε εντοπίστηκαν στην Αττική, 24 στη Θεσσαλονίκη, 20 εντοπίστηκαν από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ ανησυχία προκαλούν τα δέκα κρούσματα στο Ηράκλειο και τα 12 στη Λέσβο. Ο κ. Μαργιοκίνης σημείωσε πως η ανακοπή της αύξησης των κρουσμάτων έρχεται ως αποτέλεσμα της γενικευμένης χρήσης μάσκας και της επιβολής περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, χρειάζεται αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς ο ιός «εξακολουθεί να σιγοβράζει» .

Παράλληλα, είπε πως προκαλεί ανησυχία η εκτεταμένη διασπορά του ιού σε μικρότερες ηλικίες, οι οποίες μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στους μεγαλύτερους με δραματικές συνέπειες. Σχολιάζοντας την είδηση που κάνει τον γύρο του κόσμου και θέλει ασθενή να επαναμολύνεται από τον ιό, τόνισε ότι τα δεδομένα για το περιστατικό δεν είναι ακόμη αναλυτικά και εξήγησε, θέλοντας να δώσει μια νότα αισιοδοξίας, πως η επαναμόλυνση φαίνεται πως δεν συνοδεύεται από βαριά κλινική εικόνα.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι ο τουρισμός δεν ευθύνεται για την έξαρση της πανδημίας στη χώρα, καθώς ελήφθησαν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα και έγιναν περισσότεροι από 360.000 έλεγχοι. Παράλληλα, ξεκαθάρισε άλλη μια φορά ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα στοιχεία που λαμβάνονται από νοσοκομεία και κέντρα υγείας στη χώρα. Τέλος, είπε πως αν και η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι σε καλό επίπεδο, δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

«Η επιστροφή από τις διακοπές και η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ένα πολύ κρίσιμο σημείο στη διαχείριση της πανδημίας και πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα