Δίδαξε ήθος, παραδίδοντας 800 € που βρήκε στον δρόμο

Κίνηση ανθρωπιάς από τον ιδιοκτήτη καφενείου στα Λασταίικα Πύργου.

Μαθήματα ήθους και τιμιότητας παρέδωσε ένας ιδιοκτήτης καφενείου στην περιοχή Λασταίικα του Πύργου, καθώς δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να κρατήσει τα 800 ευρώ που βρήκε στην άκρη του δρόμου. Αντίθετα, έκανε αυτό που του επέβαλλε η συνείδησή του, αφού παρέδωσε τα χρήματα στον διευθυντή του σούπερ μάρκετ, στο πάρκινγκ του οποίου είχαν παραπέσει, και άρχισαν αμέσως αναζητήσεις για να βρεθεί ο κάτοχος του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, το περιστατικό συνέβη προχθές το μεσημέρι, στον χώρο στάθμευσης γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ του Πύργου, όπου ο Βασίλης Τάραμας είχε πάει για να εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα προϊόντα για την επιχείρησή του, όπως συνηθίζει να κάνει σε καθημερινή βάση.

Ωστόσο, την περασμένη Τρίτη, ο ευσυνείδητος καφετζής έμελλε να ζήσει ένα γεγονός που τυχαίνει σπάνια στη ζωή κάθε ανθρώπου. Ενώ είχε ολοκληρώσει τις αγορές του και ετοιμαζόταν να επιστρέψει στο μαγαζί του, του φάνηκε ότι είδε πεσμένο στο έδαφος έναν μικρό σωρό από χαρτονομίσματα. Η επόμενη κίνησή του ήταν να πλησιάσει για να διαπιστώσει αν αυτό που έβλεπε ήταν όντως χρήματα. Τότε συνειδητοποίησε με έκπληξη ότι μπροστά του ενδεχομένως βρισκόταν ένας ολόκληρος… μισθός, που θα μπορούσε να συντηρήσει μια οικογένεια!

Αν και θα μπορούσε να κρατήσει τα χρήματα για λογαριασμό του, το φιλότιμο και η εντιμότητα του κ. Τάραμα δεν του επέτρεψαν ούτε για μια στιγμή να κάνει τέτοιες σκέψεις. Δίχως να το σκεφτεί δεύτερη φορά, άφησε τα ψώνια του σε ασφαλές σημείο και έτρεξε στο γραφείο του διευθυντή του σούπερ μάρκετ, στον οποίο παρέδωσε τον μικρό «θησαυρό» που είχε βρει.

Από την καταμέτρηση των χρημάτων προέκυψε ότι ανέρχονταν στο ποσό των 800 ευρώ και ξεκίνησε άμεσα η αναζήτηση του ανθρώπου που τα είχε χάσει. Η πράξη του ιδιοκτήτη του καφενείου διαδόθηκε από στόμα σε στόμα, με πολλούς κατοίκους της περιοχής να εξαίρουν την τιμιότητα και την ευσυνειδησία του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα