Συναγερμός! Μολύνθηκαν και οι δομές της Αττικής

Μπήκαν σε καθεστώς καραντίνας τα κέντρα της Μαλακάσας, του Ελαιώνα και του Σχιστού

Τρέχουν οι υγειονομικές Αρχές για να προλάβουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις στις δομές μεταναστών, έπειτα από την «εισβολή» του κορονοϊού! Στην Περιφέρεια της Αττικής μετά έξι κρούσματα κορονοϊού επιβλήθηκε lockdown στις δομές Ελαιώνα, Σχιστού και Μαλακάσας, προκειμένου να μην εξελιχθεί η κατάσταση σε χάος.

Μετά την εκτίμηση της κατάστασης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Ασυλο Μάνου Λογοθέτη, του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, του διοικητή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Τάσου Μαντάγαρη και εκπροσώπων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε οι δομές να τεθούν σε καθεστώς υγειονομικού αποκλεισμού. Στην απόφαση που συνυπέγραψαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, οι δομές μπαίνουν σε καραντίνα ως τις 21 Σεπτεμβρίου και δρομολογούνται οι διαδικασίες πλήρους ιχνηλάτησης των κρουσμάτων.

Αναλυτικά, εντοπίστηκαν τρία κρούσματα στο Σχιστό των 1.212 μεταναστών, δύο στη Μαλακάσα με 3.050 φιλοξενουμένους και ένας Σομαλός βρέθηκε θετικός στη δομή του Ελαιώνα με πληθυσμό 2.415 άτομα.

Σύμφωνα με όσα είπε στη «δημοκρατία» η πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου της Αθήνας και αρμόδια για το Μεταναστευτικό δημοτική σύμβουλος Μελίνα Δασκαλάκη, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας: «Εκτιμώ ότι η απόφαση για αποκλεισμό των δομών ελήφθη περισσότερο για λόγους πρόληψης και για να μην υπάρξει γενικευμένη διασπορά του ιού, λόγω της κινητικότητας του πληθυσμού των δομών».

Αναφορικά με το κρούσμα στον Ελαιώνα, όπως εξήγησε η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου, «εφαρμόζεται από την πρώτη στιγμή το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, η δομή φυλάσσεται από ενισχυμένες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., ενώ είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση που ξεκίνησε από τους συνοίκους του κρούσματος».

Δικαίωμα εισόδου στις τρεις δομές έχει πλέον μόνο το μόνιμο προσωπικό που προσφέρει απαραίτητες υπηρεσίες για την καθημερινότητα, και αναστέλλονται οι άτυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και οι δράσεις συμβουλευτικής. Στους μετανάστες θα διανεμηθούν σφραγισμένα τυποποιημένα τρόφιμα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ενώ η απομόνωση των κρουσμάτων θα γίνεται σε εγκαταστάσεις εντός των δομών, που δεν θα λειτουργούν όσο διαρκούν τα μέτρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα