Έκτακτα μέτρα στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές – Υποχρεωτικές μάσκες παντού

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12.30!

Στον απόηχο του διπλού αρνητικού ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές, δηλαδή στις περιφερειακές ενότητες που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και 4. Τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας είναι τα εξής:

• Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα.

• Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Η εφαρμογή των μέτρων θα ισχύσει από τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Αναλυτικά, τα νέα μέτρα ισχύουν για τις:

• «Κόκκινες» περιοχές: Καστοριά και Κοζάνη.

• «Πορτοκαλί» περιοχές: Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Ζάκυνθος, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κύθνος, Πέλλα, Σάμος, Σέρρες και Τρίκαλα.

Νωρίτερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, εξηγώντας ότι το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στη διασκέδαση και στέλνοντας μήνυμα ότι ειδικά στην επαρχία δεν πρέπει οι προσωπικές σχέσεις να επηρεάζουν την εφαρμογή των μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι στην κυβέρνηση σήμανε συναγερμός μετά το χθεσινό νέο ρεκόρ κρουσμάτων. Σημειωτέον, ότι η πρώτη ηλικιακή ομάδα σε κρούσματα είναι πλέον η ομάδα 18-24 ετών και δεύτερη η ηλικιακή ομάδα 25-34. Η μεταφορά του ιού από τις παραπάνω ομάδες στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσης στο Σύστημα Υγείας, κάτι που οι νέες παρεμβάσεις έχουν ως στόχο να προλάβουν.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν ήταν αποτέλεσμα συνεχών συσκέψεων του κυβερνητικού επιτελείου με τους υγειονομικούς συνεργάτες μετά τη ραγδαία αύξηση των τελευταίων ημερών, όπου το Μαξίμου και οι επιστήμονες προσπάθησαν να βρουν τη χρυσή τομή ώστε να μπουν περιορισμοί, χωρίς όμως να οδηγηθούμε σε γενικό lockdown. Τουλάχιστον ως τώρα δεν εξετάστηκε ο περιορισμός του ωραρίου των καταστημάτων εστίασης. Αφενός, αυτό θα ήταν καταστροφικό για την οικονομική κατάσταση των επιχειρηματιών, αφετέρου η έξαρση των κρουσμάτων δεν εντοπίζεται στους χώρους εστίασης, αλλά όταν αυτά κλείνουν και συναντάμε εικόνες συνωστισμού στις πλατείες και σε άλλους υπαίθριους χώρους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα