Ο Χαρδαλιάς ξέχασε να αναφέρει τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ιερούς ναούς

Αναπάντητα ερωτήματα υπάρχουν για το καθεστώς που θα επικρατεί στους ιερούς ναούς από το Σάββατο το πρωί, όταν η χώρα μπαίνει σε ένα δεύτερο καθολικό lockdown. Χθες το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε τα εξειδικευμένα μέτρα και τους αυστηρούς περιορισμούς που θα ληφθούν σε όλη την Ελλάδα, αλλά παρέλειψε να μιλήσει για τις εκκλησίες και τους χώρους λατρείας.

Να θυμίσουμε, ωστόσο, ότι κατά την περίοδο της προηγούμενης καθολικής απαγόρευσης την περασμένη άνοιξη, καθώς επίσης και στις ως τώρα γκρι περιοχές οι θείες λειτουργίες και οι ακολουθίες στους ιερούς ναούς τελούνταν χωρίς τη συμμετοχή πιστών, ενώ ακόμη και στις κηδείες επιτρέπονταν μόνο οι στενοί συγγενείς και χωρίς να ξεπερνούν τα εννέα άτομα.

Παράλληλα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνεδριάζει από το πρωί της Τρίτης έχει συζητήσει σχολαστικά τις θέσεις και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αποφυγή της διασποράς και την προστασία των πολιτών και αναμένεται σήμερα το μεσημέρι να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει αρκετή ανησυχία στους κόλπους της Εκκλησίας, ενώ ορισμένοι ιεράρχες φροντίζουν να διαρρεύσει ότι δεν θα δεχτούν να είναι κλειστοί οι ναοί την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως συνέβη το Πάσχα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα