Ο Άρειος Πάγος μπλόκαρε τη μετάθεση του ανακριτή Πειραιά που ερευνά το «Noor 1»

Δεν φεύγει ο ανακριτής από την υπόθεση του «Noor 1»

Από τον Βασίλη Τζήμτσο

Την παρέμβαση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου να μεταθέσει τον ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλο, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση που αφορά τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του στη χρηματοδότηση καταδικασμένου για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Η ηγεσία αποφάσισε να «παγώσει» τη μετάθεση του κ. Πετρόπουλου ώσπου να ολοκληρώσει τη διερεύνηση της άκρως σοβαρής δικογραφίας για τυχόν εμπλοκή του γνωστού επιχειρηματία στη μεταφορά του μεγαλύτερου φορτίου «λευκού θανάτου» στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εμβάσματα εταιριών συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του κατέληξαν στην εταιρία G Tankers του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, από το σπίτι της πρώην συζύγου του οποίου στη Φιλοθέη διακινήθηκε πάνω από ένας τόνος ηρωίνη.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου για τη μετάθεση του Ιωάννη Πετρόπουλου θα σταλεί προς δημοσίευση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όταν περατωθεί η δικογραφία που αφορά τον κ. Μαρινάκη και τους συνεργάτες του. Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Νοεμβρίου το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου είχε κάνει δεκτή τη μετάθεση του προέδρου Πρωτοδικών από τον Πειραιά στην Αθήνα, αν και η διερεύνηση της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη.

Πρόκειται για τον τρίτο κατά σειρά ανακριτή που θα απομακρυνόταν από την υπόθεση μέσα σε διάστημα μόλις δυόμισι ετών από την άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος του κ. Μαρινάκη και συνεργατών του για κατοχή, διακίνηση, αποθήκευση, χρηματοδότηση μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος, τον Μάρτιο του 2018, από την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα.

Είχαν προηγηθεί η μετάθεση της πρώην ανακρίτριας Διαφθοράς Ευαγγελίας Αλεξακίδου, επίσης από τον Πειραιά στην Αθήνα, μόλις πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, τον Σεπτέμβριο του 2018, και η παραίτηση από το δικαστικό Σώμα της Καλλιόπης Μάνδακα, η οποία μετανάστευσε στις ΗΠΑ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα