Πέτσας: Σε τρεις φάσεις η άρση των περιοριστικών μέτρων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία κι έπειτα το λιανεμπόριο και η εστίαση

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει οριζόντια άρση περιοριστικών μέτρων την 1η Δεκεμβρίου έδωσε χθες, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο Στέλιος Πέτσας. Οπως ανέφερε, πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και εν συνεχεία το λιανεμπόριο, όπου δεν καταγράφεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και υπερμετάδοση. Τελευταία στη λίστα της άρσης των μέτρων είναι η εστίαση κι αυτό διότι, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης παρατηρείται έντονος συγχρωτισμός, γεγονός που είναι απαγορευτικό τη δεδομένη χρονική στιγμή.

«Ο σχεδιασμός είναι να ανοίξουν πριν από τα Χριστούγεννα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα εστιατόρια και τα καφέ, με κανόνες και ωράριο που θα δούμε με τους ειδικούς. Όχι μπαρ και παρόμοια καταστήματα όπου υπάρχουν όρθιοι και συγχρωτισμός. Είναι πολύ δύσκολο να υποθέσει κανείς ότι θα ανοίξουν μαγαζιά που συνδέονται μόνο με νυχτερινή διασκέδαση, λόγω του συγχρωτισμού και της μαζικής και γρήγορης διασποράς που μπορεί να έχει μια τέτοιου είδους διασκέδαση».

Όσο για το αν το άνοιγμα θα γίνει σε φάσεις με απόσταση μίας εβδομάδας η μία από την άλλη -όπως συνέβη στην πρώτη καραντίνα-, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι αυτό είναι θέμα σχεδιασμού και ανάλυσης που θα γίνει εφόσον η επιτροπή γνωρίζει το επιδημιολογικό φορτίο.

Αναφερόμενος στα κρούσματα της Τρίτης, επισήμανε ότι ήταν η πρώτη μέρα που φάνηκε μια επιπέδωση της καμπύλης και πρόσθεσε πως μετά το Σαββατοκύριακο αναμένεται μια κάθετη πτώση των περιστατικών Covid-19. «Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα αξιολογήσει σύντομα την κατάσταση ώστε να αναπτύξει το σχέδιο άρσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί» πρόσθεσε. Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλα lockdowns κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν το απέκλεισε, αλλά συμπλήρωσε πως αυτή τη φορά υπάρχει ένα πολύ θετικό στοιχείο, τα εμβόλια που θα είναι διαθέσιμα έως τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα