Πήρε εξιτήριο ο Αλβανίας Αναστάσιος – Νοσηλευόταν για δώδεκα ημέρες

Εξιτήριο πήρε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος νοσηλευόταν για δώδεκα ημέρες σε μονάδα Covid στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ο κ. Αναστάσιος υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού στις 10 Νοεμβρίου, ύστερα από εμφάνιση συμπτωμάτων, και μία ημέρα μετά αποφασίστηκε η μεταφορά του από τα Τίρανα στην Αθήνα με ειδικά εξοπλισμένο στρατιωτικό αεροσκάφος.

Κλήρος και λαός προσεύχονταν για τον μακαριότατο καθημερινά, ενώ ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας από την πρώτη στιγμή της δοκιμασίας του φάνηκε δυνατός. Έτσι, λοιπόν, δώδεκα μέρες μετά, με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, ξεπέρασε τον κίνδυνο και τα συμπτώματα του κορονοϊού υποχώρησαν. Οι θεράποντες ιατροί του αποφάσισαν ότι μπορούσε να πάρει εξιτήριο, αλλά τον συμβούλευσαν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να παραμείνει για λίγες ακόμα μέρες σε κατ’ οίκον περιορισμό

. Ο μακαριότατος ευχαρίστησε τους προκαθημένους των Ορθόδοξων Εκκλησιών που του ευχήθηκαν, καθώς και την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Αλβανίας και της Ελλάδας. Επίσης, ευχαρίστησε ολόψυχα τους πολυπληθείς φίλους, κληρικούς και λαϊκούς, γνωστούς και αγνώστους, που τον στήριξαν με τις εγκάρδιες ευχές, τις ευγενείς εκδηλώσεις και τις αυθόρμητες δεήσεις σε όλη αυτή την περίοδο. «Η σιωπηλή συμμετοχή στον πόνο του λαού του Θεού συμβάλλει μυστικά στην κοινωνική συνοχή. Η αυθόρμητη, ειλικρινής αγάπη πάντοτε ενισχύει στις δύσκολες στιγμές των ανθρώπων. Η αγάπη είναι ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει στον κόσμο» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα