Ποινική δίωξη στον Νότη Σφακιανάκη

Ο λαϊκός τραγουδιστής κατηγορείται για οπλοκατοχή και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση

Με ειρωνείες, αιχμές και ένα… φιλί οδηγήθηκε χθες το πρωί στην Ευελπίδων ο Νότης Σφακιανάκης μετά τη σύλληψή του με μικροποσότητα κοκαΐνης και ένα πιστόλι, σύλληψη που το περιβάλλον του ισχυρίζεται ότι ήταν «στημένη». Σηκώνοντας επιδεικτικά τα χέρια του με τις χειροπέδες τη στιγμή που οι αστυνομικοί τον έβαζαν στο γραφείο του εισαγγελέα, ο λαϊκός τραγουδιστής αναφώνησε: «Ιδού ο εγκληματίας»!

Τον δημοφιλή καλλιτέχνη περίμενε στα δικαστήρια ο κύριος Παναγιώτης, φίλος του από την Κω, ο οποίος, λίγο προτού ο τραγουδιστής μπει στο κτίριο, τον αγκάλιασε και τον φίλησε, για να του δώσει κουράγιο, όπως ανέφερε. Ο εισαγγελέας άσκησε στον Νότη Σφακιανάκη ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών για προσωπική χρήση.

Ο Νότης Σφακιανάκης ζήτησε και έλαβε αναβολή λόγω απουσίας του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, ο οποίος παρίστατο σε εκδίκαση άλλης υπόθεσης εκτός Αθηνών. Έτσι, η δίκη του από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ορίστηκε για την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου. Βγαίνοντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο γνωστός τραγουδιστής απάντησε με τον δικό του… αινιγματικό τρόπο στις ερωτήσεις του κόσμου που τον πλησίασε και των δημοσιογράφων: «Θέλω να σας πω κάτι, ότι δεν θέλω να σας πω κάτι, γιατί θα σας πω άσχημα»!

Ηταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής, όταν οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής, καθώς διενεργούσαν ελέγχους για την εφαρμογή των διατάξεων για την υγειονομική προστασία του πληθυσμού στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Ιασωνίδου, στο ύψος του Ελληνικού, σταμάτησαν και το θηριώδες τζιπ, μάρκας Rover, με τα φιμέ τζάμια που οδηγούσε ο λαϊκός τραγουδιστής, του οποίου είναι ιδιοκτήτης.

Στον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο Νότης Σφακιανάκης έφερε άδεια μετακίνησης, καθώς πήγαινε στον σταθμό του μετρό στο Ελληνικό για να παραλάβει την κόρη του, όπως εξήγησε ο ίδιος. Οταν όμως άνοιξε το τσαντάκι του για να δώσει στους αστυνομικούς τη βεβαίωση μετακίνησης, εκείνοι διέκριναν τη λαβή ενός πιστολιού διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

Στην ερώτηση αν είχε άδεια οπλοκατοχής, ο Νότης Σφακιανάκης φέρεται ότι υποστήριξε πως είχε στο παρελθόν, αλλά δεν την είχε ανανεώσει. Ακολούθησε έρευνα στο τσαντάκι, στο οποίο, εκτός από το πιστόλι, βρέθηκαν μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης tazer και δύο γραμμάρια κοκαΐνη. Ο καλλιτέχνης φέρεται ότι δήλωσε: «Είναι αυτό που καταλαβαίνετε, είναι για προσωπική μου χρήση».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τραγουδιστής ήταν απόλυτα συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς και, όταν του ανακοινώθηκε η σύλληψή του, φέρεται ότι σχολίασε: «Να κάνετε τη δουλειά σας όπως πρέπει να την κάνετε». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραγουδιστής ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να προβεί σε ανανέωση της άδειας, δεδομένου ότι λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό δεν προβλέπεται η άδεια μετακίνησης σε αστυνομικό τμήμα. Ωστόσο φέρεται ότι είχε παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία ανανέωση! Ετσι, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Ελληνικού, όπου παρέμεινε στα κρατητήρια. Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα