Βριλήσσια: Μαφιόζικη εκτέλεση με 18 σφαίρες

Νεκρός ο παλιός γνώριμος της Ασφάλειας Δημήτρης «Καπέ» Καπετανάκης. Διέφυγαν οι δράστες

Mε 18 σφαίρες από καλάσνικοφ «σφραγίστηκε» για πάντα το στόμα του παλιού γνώριμου της Ασφάλειας Δημήτρη Καπετανάκη ή «Καπέ», που αιφνιδιάστηκε και δεν πρόλαβε να βγάλει το όπλο που είχε μαζί του του, όταν τον γάζωσαν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μαύρο BMW, στις 3 χθες το απόγευμα, επί της οδού Υμηττού, στα Βριλήσσια, πολύ κοντά στο σπίτι του, αλλά και κοντά στην κατοικία του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, που και αυτός είχε γίνει στόχος δολοφονικής απόπειρας στην ίδια περιοχή πριν από λίγο καιρό!

Ήταν ακόμη ένα «συμβόλαιο θανάτου», που εκτελέστηκε από τουλάχιστον δύο επαγγελματίες φονιάδες, οι οποίοι έδωσαν και τη χαριστική βολή στον στόχο τους, πυροβολώντας τον στο κεφάλι! Αφού διέφυγαν σαν κύριοι, έφτασαν στο Πάτημα Χαλανδρίου, όπου έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν, και εξαφανίστηκαν με ένα δίκυκλο και ένα Μini Cooper. Οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους απέβησαν άκαρπες.

Οι αστυνομικοί αποδίδουν τη δολοφονία σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ομάδων του κοινού ποινικού. Ωστόσο, δεν φαίνεται να εντάσσεται στον αδιάκοπο εμφύλιο πόλεμο ομάδων της νύχτας. Ο 56χρονος Δημήτρης Καπετανάκης ήταν μπλεγμένος σε πολλά – και ήξερε πολλά! Ο ποινικολόγος Παύλος Σαράκης τον είχε κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό στην επίθεση που έγινε εις βάρος του με βιτριόλι τον Δεκέμβριο του 2007 στον Νέο Κόσμο, για την οποία είχε συλληφθεί ένας Αλβανός ποινικός.

Το όνομά του είχε εμπλακεί στην υπόθεση του «συνδικάτου δολοφόνων» που έδρασε από το 1993 ως το 1996. Λέγεται, μάλιστα, ότι δεν περιλήφθηκε στη δικογραφία, επειδή υπέδειξε στους αστυνομικούς το μέρος όπου είχε ταφεί πρόχειρα στο Δήλεσι ο αρχηγός της συμμορίας Βασίλης Σούφλας, ο οποίος δολοφονήθηκε από τους συνεργούς του, όταν ένιωσαν ότι απειλούσε τις ζωές τους! Από τότε ο Καπετανάκης είχε απασχολήσει τις Αρχές με εκβιασμούς, «προστασία» νυχτερινών μαγαζιών, ακόμη και με ένοπλες ληστείες, μία από τις οποίες διέπραξε χρησιμοποιώντας για τη διαφυγή του αυτοκίνητο που του δάνεισε ένας… κομάντος της ΕΚΑΜ!

Υπήρξε στενός συνεργάτης του «εισπράκτορα» ενός κυκλώματος σωματεμπόρων που δολοφονήθηκε το 2019 στο Χαϊδάρι και η εκτέλεσή του συσχετίστηκε με τη δολοφονία γνωστού πρώην ΕΚΑΜίτη την Πρωτομαγιά του 2018 στον Γέρακα. Το περασμένο καλοκαίρι είχε περιληφθεί στη μεγάλη δικογραφία της ΕΥΠ -εκκρεμεί ακόμα στην κύρια ανάκριση- για την εμπλοκή επίορκων υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που πουλούσαν προστασία σε studio μασάζ και οίκους ανοχής αντί αδράς αμοιβής!

Στην ατζέντα του 56χρονου βρίσκονταν τα ονόματα αστυνομικών οι οποίοι φρόντιζαν να του κάνουν διάφορες «χάρες», ακόμη και να τον ειδοποιούν όταν επρόκειτο να γίνει επιχείρηση για τη σύλληψή του! Ανάμεσα στα πρόσωπα της δημόσιας ζωής με τα οποία είχε στενές σχέσεις είναι και ένας γνωστός πολιτικός με αδυναμία στα καλλίγραμμα call girls, αλλά και δημοσιογράφοι του αστυνομικού ρεπορτάζ που τον ενημέρωναν για τα στοιχεία που είχε εις βάρος του η ΕΛ.ΑΣ.! Μάλιστα, ένας από αυτούς είχε καταθέσει σε μία από τις δίκες του ως μάρτυρας υπεράσπισης!

Ο Δημήτρης Καπετανάκης εμφανιζόταν με τον «μανδύα» του επιχειρηματία, ως μέτοχος ή ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρίας που εκδίδει εφημερίδα και περιοδικό, και εταιρίας ενοικιάσεως πολυτελών σκαφών, ενώ εμπλέκεται και σε εταιρία security που δραστηριοποιείται στη Μύκονο και έχει απασχολήσει τις Αρχές με παραβατική συμπεριφορά. Τις επαγγελματικές δραστηριότητές του ερευνούσε η επιτροπή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα