Μαρτυρία – σοκ από την ΜΕΘ των Γιαννιτσών: «Οι ασθενείς σε παρακαλάνε να τους σώσεις και δεν μπορείς»

Συγκλονιστική μαρτυρία για την κατάσταση που βιώνει το προσωπικό του Νοσοκομείου των Γιαννιτσών στον «πόλεμο» κατά του κορονοϊού περιέγραψε η παθολόγος Εμμανουηλία Κεχαγιά, η οποία εργάζεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

«Ζούμε στιγμές πρωτόγνωρες, τις οποίες ούτε καν μπορούσαμε να φανταστούμε πριν από λίγους μήνες. Τα άτομα που χειροτέρεψαν πολύ γρήγορα ήταν στις σχετικά νεαρές ηλικίες, ειδικά από 40 έως 50 ετών. Σε αντίθεση με αυτά που ακούγαμε στο πρώτο κύμα της πανδημίας». Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η παθολόγος, το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών πριν από τον κορονοϊό είχε έξι κλίνες ΜΕΘ, ωστόσο στη συνέχεια αναγκάστηκε να αναπτύξει συνολικά περίπου 12, οι οποίες το τελευταίο διάστημα είναι 100% γεμάτες.

«Στην αρχή πιστεύαμε ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Πέφταμε και σηκωνόμασταν την ίδια στιγμή. Δεν υπάρχει πολυτέλεια για δεύτερη σκέψη σε αυτό που βιώσαμε, σε αυτό που περάσαμε και που περνάμε. Και, ειλικρινά, δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί αυτή η κατάσταση. Δεν είναι απλά ότι ξεψυχάει ο ασθενής… Να σε παρακαλάει να τον σώσεις και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα παραπάνω, να τα έχεις κάνει όλα, να παρακαλάει κάποιος από το περιβάλλον του (τηλεφωνικά μόνο επιτρέπεται η επικοινωνία), είναι τραγικές οι καταστάσεις. Δεν μπορεί κανείς να το περιγράψει, δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους» τονίζει.

Αναφερόμενη στους ασθενείς που βγαίνουν από τις ΜΕΘ, η κυρία Κεχαγιά αναφέρει ότι είναι η «μεγάλη χαρά» όλων: «Αυτοί που βγήκαν νικητές μάς δίνουν το κουράγιο να συνεχίσουμε. Αυτή είναι, πιστεύω, και η ικανοποίηση για έναν γιατρό. Τίποτα άλλο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα