Η Θεσσαλονίκη προσεύχεται στον άγιο Λάζαρο για τον κορονοϊό

Την άγνωστη πλευρά του θαυματουργού αγίου Λαζάρου, φίλου του Χριστού, παρουσιάζει από τη Θεσσαλονίκη σε όλο τον κόσμο μια ομάδα που αποτελείται από πανεπιστημιακούς, θεολόγους, επιστήμονες, γιατρούς και ερευνητές.

Οι επιφανείς επιστήμονες παρουσίασαν προσευχή για τον κορονοϊό προς τον άγιο Λάζαρο, που είναι θαυματουργός και άφησε τα σημάδια του στο χωριό Ευαγγελισμός του Δήμου Βόλβης, περιοχή του Λαγκαδά, μόλις 35 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Η ιστορία του αγίου Λαζάρου, του φίλου του Χριστού, είναι μεγάλη και σχεδόν άγνωστη, και βασικά αρχίζει μετά την ανάστασή του. Οι παλαιότεροι κάνουν λόγο για πολλά θαύματα, παρουσιάσεις και προστασία από τον άγιο.

Από το 1922, όταν έγινε ο μεγάλος ξεριζωμός, οι Εσμελιώτες (ονομασία των κατοίκων του Εσμέ) ξεκινούν για την Ελλάδα και φτάνουν περί το 1925 στο χωριό Καρατζά -μετέπειτα Ευαγγελισμός-, κοντά στον Λαγκαδά, δίπλα στη λίμνη Κορώνεια. Με την καθοδήγηση του αγίου, του «παππού Λαζάρου», φτιάχνουν το παρεκκλήσι του όπως στην πατρίδα, τον Εσμέ, φτιάχνουν και την εικόνα του. Μια εικόνα που δεν υπάρχει στην ορθόδοξη εκκλησιαστική εικονογραφία, «περίεργη», θαυματουργή, με πολλά νοήματα και μυστήριο.

Στις 29 Απριλίου 1993, ημέρα Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα, ο άγιος Λάζαρος αποφασίζει με θαύμα να δώσει κάποιο σημάδι για κάποιον λόγο! Εμφανίζεται στο παρεκκλήσι σε παιδιά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι, ηλικίας 10, 11 και 13 χρόνων. Είναι οι πρώτοι που βλέπουν περίεργα σημάδια στο κόκκινο βελούδινο πέπλο της Ωραίας Πύλης στο παρεκκλήσι. Το αγόρι βιώνει το θαύμα. Βλέπει τον άγιο μέσα στο παρεκκλήσι. Ο άγιος Λάζαρος βγαίνει από τη μικρή αριστερή πύλη του ιερού. Κρατά θυμιατό. Θυμιατίζει. Ξαναμπαίνει στο ιερό από την ίδια πύλη. Το πέπλο της Ωραίας Πύλης κουνιέται, γεμίζει από σημάδια και, όπως διηγείται το παιδί, βλέπει πάλι τον άγιο να βγαίνει με σκελετωμένη μορφή μέσα από το πέπλο. Το μαθαίνουν όλοι. Τρέχουν, προσκυνούν, κάνουν αγρυπνίες και παρακλήσεις. Αργότερα, το 2010, ο μακαριστός σήμερα μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης (Τασσιάς) είχε αντίστοιχη προσωπική εμπειρία. Δίνει εντολή να εξετασθεί το πέπλο από ειδικούς. Τα αποτελέσματα δεν αργούν να έλθουν: «Σημάδια που δεν έχουν γίνει από ανθρώπινο χέρι».
Υπάρχει και η προσευχή που έχουν γράψει για τον κορονοϊό, παρακαλώντας τον θαυματουργό άγιο Λάζαρο να βοηθήσει να ξεπεραστεί η πανδημία για όλο τον κόσμο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα