Άλλαξε ρόλο η Eκκλησία; Ναοί μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα

Την ώρα που η κυβέρνηση κλείνει τις Εκκλησίες με το πρόσχημα ότι φοβάται πως μπορεί να γίνουν εστίες μετάδοσης του νέου κορονοϊού και να απειληθεί η δημόσια υγεία, ταυτόχρονα ζητά από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο να της διαθέσει τους ιερούς ναούς για να τους μετατρέψει σε εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να δοθεί στους πιστούς το ερέθισμα για να εμβολιαστούν! Η Πολιτεία δείχνει από την περασμένη άνοιξη το σκληρό της πρόσωπο απέναντι στην Ορθοδοξία με το κλείσιμο των ναών, τις μομφές για τη θεία μετάληψη και τις συλλήψεις ιερέων και μητροπολιτών. Τώρα, όμως, λίγο πριν φτάσει το εμβόλιο στην Αθήνα, ζήτησε τη συμβολή και την αρωγή της Εκκλησίας, μήπως και μπορέσει με αυτόν τον τρόπο να ηρεμήσει κάποιους από τους αρνητές του εμβολιασμού!

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε την Τρίτη ο μακαριότατος με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, φαίνεται ότι συμφωνήθηκε να τεθούν στη διάθεση της Πολιτείας οι ναοί της Αρχιεπισκοπής, προκειμένου να γίνουν εμβολιαστικά κέντρα. Ο κ. Ιερώνυμος ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την απόφασή του να θέσει την Εκκλησία στη διάθεση της Πολιτείας. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήδη έχει οργανωθεί από την Αρχιεπισκοπή το σχέδιο «εμβολιασμοί σε ναούς» και τις επόμενες ημέρες θα γνωστοποιηθεί ώστε να γίνει πράξη.

Σύμφωνα με το «Βήμα Ορθοδοξίας», είναι αρκετές οι μητροπόλεις που έχουν εκφράσει την επιθυμία και το ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι μητροπολίτες Σύρου, Νέας Ιωνίας, Χίου, Ναυπάκτου και Ιωαννίνων. Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε γνωστό ότι την πρώτη κιόλας ημέρα του εμβολιασμού θα βρίσκεται εκεί κάποιος από τους αρχιερείς για να εμβολιαστεί. Πρόκειται για μια κίνηση συμβολική, αλλά συγχρόνως και ουσιαστική.

«Αυτή η κίνηση εκδηλώνει τη συμπαράσταση σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο» εξήγησε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε να έχουμε καλά αποτελέσματα, ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε διαφορετικά τις μεγάλες αυτές άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

Εξάλλου, η Διοικούσα Εκκλησία φαίνεται ότι επιθυμεί να σπάσει το μπλοκ των αντιρρησιών των εμβολίων εντός της ιεραρχίας και άλλων εκκλησιαστικών κύκλων. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δήλωσε επίσημα, χωρίς κανέναν δισταγμό, ότι θα εμβολιαζόταν και ο ίδιος αν δεν είχε νοσήσει από τον κορονοϊό και αν οι θεράποντες ιατροί του δεν του είχαν συστήσει να το αποφύγει προσωρινά. Η αναφορά αυτή του μακαριότατου προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, αλλά ήταν μία κίνηση που κατάφερε να κλείσει προκαταβολικά τα στόματα αρνητών των εμβολιασμών οι οποίοι προέρχονται από τους κόλπους της Εκκλησίας.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι συζητείται να διατεθούν οι ναοί ώστε να χρησιμοποιηθούν για εμβολιαστικά κέντρα δείχνει ακόμη μία φορά τη σημαντική αρωγή της Εκκλησίας. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι ιεράρχες αλλά και οι κληρικοί που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη τους προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα