«Εμβολιάζουν τους γιατρούς με λίστες από την Αθήνα»!

Βαριές καταγγελίες από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης κατά της κυβερνητικής πρακτικής

Για λάθη και παραλείψεις των αρμοδίων σχετικά με τον απαραίτητο εμβολιασμό των γιατρών μιλά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας ότι το σύστημα των ραντεβού δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων και δεν λειτουργεί σωστά.

Ο κ. Νίτσας διαπιστώνει επίσης ότι «ο εμβολιασμός των ιδιωτών κατά προτεραιότητα δεν τηρήθηκε», εξηγώντας: «Η πολυαναμενόμενη εμβολιαστική κάλυψη των ιδιωτών γιατρών ξεκίνησε στις ιδιωτικές κλινικές της πόλης μας (για τους ιατρούς συνεργάτες τους) και μέσω της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/ (για τους υπολοίπους), αλλά για μια ακόμη φορά οι ιδιώτες γιατροί αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία με απαξιωτικό τρόπο και η υπόσχεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό όλων των ιδιωτών γιατρών κατά προτεραιότητα δεν τηρήθηκε».

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι «το σύστημα των ραντεβού δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων, με αποτέλεσμα να δίνονται ραντεβού σε γιατρούς και τις αρχές Μαρτίου».

Ο ΙΣΘ, σε συνεργασία με την 3η και την 4η ΥΠΕ, είχε εκπονήσει σχέδιο εμβολιασμού που θα ολοκληρωνόταν ως αύριο Σάββατο 16/1 στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, «Παπαγεωργίου» και Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης για 2.000 γιατρούς, οι οποίοι έκαναν και τις σχετικές αιτήσεις.

Αντ’ αυτού, αποφασίστηκε από το υπουργείο η ηλεκτρονική διαδικασία μέσω της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/ με τα προαναφερθέντα λανθασμένα αποτελέσματα, αφού μάλιστα δίνεται προτεραιότητα σε γιατρούς που θα έπρεπε να εμβολιαστούν λίγο αργότερα. Ο κ. Νίτσας εξηγεί: «Πρέπει να δοθεί μέριμνα για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του προσωπικού των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως επίσης και η δυνατότητα εμβολιασμού των ασθενών στα ιατρεία από τους θεράποντες γιατρούς. Ας καταλάβουν όλοι οι συναρμόδιοι ότι υγεία και μάλιστα δημόσια υγεία χωρίς υγιείς γιατρούς δεν γίνεται».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα