Τι απαντά ο Μιωνής για τη στήριξη του Σαμαρά και τη «λίστα Λαγκάρντ»

(Ξανα)ζητεί να μην κηλιδώνεται με τις «αμφιβόλου νομιμότητας» σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού και του επιχειρηματία Κων. Χαΐτογλου με τα πολλά εκατομμύρια στη «λίστα Λαγκάρντ»

Εικόνα -τεχνητής- διάστασης απόψεων με τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον επιχειρηματία Κων. Χαΐτογλου προσπαθεί να παρουσιάσει, με νέο εξώδικό του προς τη «δημοκρατία», ο πρωταγωνιστής της «λίστας Λαγκάρντ» Σάμπυ Μιωνής.

Ο γνωστός και ως «κοριός» (λόγω των παράνομων ηχογραφήσεων υπουργών) Σ. Μιωνής απαντά, διά του εξωδίκου, σε δημοσίευμα της εφημερίδας μας και της ιστοσελίδας dimokratianews.gr της 19ης Δεκεμβρίου 2020 σχετικά με τη συμμετοχή του κ. Σαμαρά στη διαδικτυακή παρουσίαση βιβλίου του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. (και διωκόμενου για το σκάνδαλο Novartis) Ανδρέα Λοβέρδου. Οπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο κ. Σαμαράς, πέραν της συνήθους στήριξης στον σύμβουλό του και συμπρωταγωνιστή της «λίστας Λαγκάρντ» Στ. Παπασταύρου, «κάλυψε για πρώτη φορά δημόσια και τον πρωταγωνιστή της, Σ. Μιωνή, που διαχειριζόταν άνω του 55% των αναγραφόμενων ποσών».

Το δημοσίευμα περιείχε τα εξής ερωτήματα: πρώτον, τι συνδέει τους Αντ. Σαμαρά και Σ. Μιωνή, και, δεύτερον, με τι «κρατάει» ο πρωταγωνιστής της «λίστας Λαγκάρντ» έναν πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, ώστε ο τελευταίος να φοβάται. Τα ερωτήματα ήταν απολύτως λογικά και μείζονος πολιτικής σημασίας, καθώς η «δημοκρατία» είχε αναφερθεί σε ειδική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ., έκτασης σχεδόν 1.400 σελίδων, που αποκάλυπτε ότι ο Σ. Μιωνής και συνεργάτες του διαχειρίζονταν πολλά εκατομμύρια δολάρια του κ. Χαΐ-τογλου, ο οποίος είναι στενότατος φίλος του κ. Σαμαρά. Στην εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία του, ο Σ. Μιωνής χαρακτηρίζει το δημοσίευμά μας «ψευδές, ανυπόστατο, συκοφαντικό και παραπλανητικό». Θεωρεί δε πως θέλει να τον «κηλιδώσει και να δημιουργήσει την εσφαλμένη εντύπωση για σκοτεινές και αμφιβόλου νομιμότητας δραστηριότητες για εμένα και τους συνεργάτες μου, τόσο οικονομικές όσο και πολιτικές και κοινωνικές». Κρίνει, επίσης, πως σκοπός είναι να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία του ως μάρτυρα στην Προανακριτική Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Επικαλείται, τέλος, δημοσίευμα του 2013, στο οποίο αναφερόταν ότι δεν έχει εμπλοκή στη «λίστα Λαγκάρντ».

Η απάντηση της «δημοκρατίας»

Η εφημερίδα μας δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό της επί των πραγματικών περιστατικών:

• α) Οι κύριοι Σαμαράς και Χαΐτογλου έχουν μακρά και αναμφισβήτητη προσωπική σύνδεση.
• β) Ο Σ. Μιωνής και συνεργάτες του διαχειρίζονταν τεράστια ποσά, για λογαριασμό του κ. Χαΐτογλου, στην HSBC Γενεύης και ανά τον κόσμο. Η ειδική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. περιέχει συγκλονιστικές λεπτομέρειες, με συγκεκριμένες ημερομηνίες, για συγκεκριμένες συναλλαγές και συγκεκριμένες συνεννοήσεις.
• γ) Από το 2012 έως το 2021, ο κ. Σαμαράς «κουκουλώνει» τη «λίστα Λαγκάρντ» και συγκαλύπτει την ανάμειξη των Σ. Μιωνή, Στ. Παπασταύρου και συνεργατών τους.
• δ) Από τον Ιούνιο του 2020 (όταν αποκαλύψαμε για πρώτη φορά την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ.) έως σήμερα, ο Σ. Μιωνής «στολίζει» τον κ. Σαμαρά με χαρακτηρισμούς περί «αμφιβόλου νομιμότητας». Ο κ. Σαμαράς, είτε επειδή φοβάται είτε επειδή βρίσκεται σε απόλυτη συμπαιγνία, δεν απαντά στις πρωτοφανείς κατηγορίες. Επομένως, θα ήταν καλύτερο, για τη διαφάνεια της πολιτικής μας ζωής και για τους ίδιους, αν οι Αντώνης Σαμαράς και Σάμπυ Μιωνής συνεννοούνταν καλύτερα και αποφάσιζαν οριστικά τι ίσχυε και τι ισχύει στη μεταξύ τους σχέση. Ας εξηγήσουν αμφότεροι τα περί «αμφιβόλου νομιμότητας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα