Ιταμές προκλήσεις από τους δύο τραμπούκους του μετρό

Ισχυρίζονται ότι ο σταθμάρχης τούς επιτέθηκε. Αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση και περιοριστικούς όρους

Aπό την άμυνα ισχυρίζονται ότι αναγκάστηκαν να περάσουν στην επίθεση τα δύο ανήλικα αδέλφια, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας. Οι νεαροί 15 και 17 χρόνων απολογήθηκαν στον ανακριτή Ανηλίκων, στον οποίο δήλωσαν ότι μετάνιωσαν και του ζήτησαν να τους δώσει μια ευκαιρία αφήνοντάς τους εκτός φυλακής.

Οι δύο κατηγορούμενοι πέρασαν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί και, έπειτα από διαδικασία που διήρκεσε συνολικά περίπου πέντε ώρες, έφυγαν ελεύθεροι. Ο ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα τούς επέβαλε αυστηρούς περιοριστικούς όρους, να εμφανίζονται τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και να καταβάλουν εγγύηση ύψους 2.000 ευρώ ο καθένας. Ειδικό ρόλο στη ζωή τους αναλαμβάνει πλέον επιμελητής κοινωνικής αρωγής, ο οποίος εκ του νόμου έχει καθήκον να εφαρμόζει προληπτικά ή αναμορφωτικά μέτρα για τους ανηλίκους, εκτιμώντας τον κίνδυνο υποτροπής ή τις ανάγκες υποστήριξής τους. Σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους, τα αδέλφια είναι υποχρεωμένα να πραγματοποιούν συνεδρίες με τον επιμελητή έως την εκδίκαση της υπόθεσης από το δικαστήριο Ανηλίκων.

Στις απολογίες τους, ο 15χρονος και ο 17χρονος εμφανίστηκαν μετανιωμένοι και έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να ζητήσουν συγγνώμη και στο θύμα τους από κοντά, κάτι που επίσης μπορεί να αναλάβει ο επιμελητής κοινωνικής αρωγής. Όμως, υποστήριξαν ότι και οι ίδιοι δέχθηκαν επίθεση από το θύμα, στην αρχή φραστική, όπως είπαν, αλλά ο 17χρονος υποστήριξε ότι ο σταθμάρχης τον γρονθοκόπησε.

«Επιφυλασσόμαστε να εισφέρουμε νέα στοιχεία για το τι συνέβη εντός του συρμού, γιατί υπάρχει ένας ισχυρισμός για τη βία που ασκήθηκε εναντίον του μεγαλύτερου εκ των δύο αδελφών» δήλωσε ο συνήγορός τους και άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας, διατεθειμένος να καταθέσει. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι τα παιδιά έχουν αντιληφθεί τι έκαναν και έχουν μετανιώσει.

«Έχουμε καταλάβει τι κάναμε. Ζητάμε συγγνώμη από τον σταθμάρχη» φέρεται ότι είπε ο 15χρονος στην απολογία του.

Από τα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στον σταθμό του μετρό φαίνεται ότι μόλις δράστες και θύμα βγαίνουν από τον συρμό υπάρχει φραστικός διαπληκτισμός μεταξύ τους. Στη συνέχεια, τα πνεύματα οξύνονται, καθώς ένας από τους νεαρούς εκτοξεύει ένα κουτάκι από αναψυκτικό εναντίον του σταθμάρχη. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο 53χρονος είναι πεσμένος στο έδαφος και δέχεται γροθιές και κλοτσιές.

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ειδικός φρουρός, που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία. Σύμφωνα με τον συνήγορό του Κώστα Γιαννελάκη, «ο εντολέας μου δεν δέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Λειτούργησε με γνώμονα να κατευναστεί η ανησυχία της μητέρας και να παραδοθούν τα παιδιά στις Αρχές». Ο ειδικός φρουρός στην απολογία του υποστήριξε ότι αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από τα μηνύματα που έχουν καταγραφεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα