Στο τραπέζι (και) η απαγόρευση κυκλοφορίας τα σαββατοκύριακα

Οσο τα κρούσματα παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό και δεν καταγράφεται μείωση τόσο πλησιάζει η ώρα της μεγάλης απόφασης για καθολική καραντίνα. Το γεγονός ότι ως μοναδική λύση στον ορίζοντα φαίνεται το αυστηρό lockdown και στην Αττική το παραδέχονται ο ένας μετά τον άλλον οι ειδικοί μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας ή και μη.

Η ανεξέλεγκτη -πλέον- μετακίνηση των πολιτών και οι μαζικές έξοδοι κάθε Σαββατοκύριακο σε βουνά και παραλίες της Αττικής ενισχύουν το επιχείρημα για νέο… μάντρωμα. Ετσι, η επιτροπή των ειδικών αναμένεται να παραδώσει σήμερα στην κυβέρνηση μια δέσμη προτάσεων. Πολλά σενάρια εξετάζονται στις κυβερνητικές συσκέψεις όσον αφορά την αποτελεσματικότητά τους, χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, κάτι που ίσως γίνει σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, με άμεση εφαρμογή όσων αποφασιστούν.

Σενάρια

Ως πιθανότερο και πιο βασικό μέτρο φέρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τουλάχιστον για τα Σαββατοκύριακα σε πρώτη φάση, αρχής γενομένης από αύριο, με αντίστοιχο κλείσιμο καταστημάτων στις 5 το απόγευμα. Ακόμη ένα υπό εξέταση μέτρο είναι η απαγόρευση της μετακίνησης μεταξύ δήμων, επίσης για τα Σαββατοκύριακα σε πρώτη φάση, όμως, αν αυτό επεκταθεί και τις καθημερινές, θα αποκόψει εντελώς τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών χωρίς εμπορικές υποδομές από την πρόσβαση σε βασικές προμήθειες.

Η εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18.00 θεωρείται εφικτό να εφαρμοστεί αρχικά τα Σαββατοκύριακα, που εργάζονται λιγότεροι και είναι κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα, αν και υπάρχει αντίλογος ότι αυτό θα επιφέρει τεράστιο συνωστισμό πριν από την ώρα που θα κατεβαίνουν τα… ρολά. Η δύσκολη απόφαση, με το ολέθριο κόστος της για την οικονομία, επεκτείνεται και στην αγορά, καθώς υπάρχει σκέψη για αντικατάσταση του click in shop αποκλειστικά με τη μέθοδο του click away. Το ίδιο δύσκολο είναι και το κλείσιμο των σχολείων. Αν και πολλοί επιστήμονες δηλώνουν ότι είναι το κυριότερο μέτρο που πρέπει να πάρουμε, φαίνεται να επικρατεί το υφιστάμενο καθεστώς με κλειστά μόνο τα λύκεια και τα ΑΕΙ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα