Τρεις καταγγελίες απο ανήλικους για το (Εθνικό) τέρας του θεάτρου

Δεν έχουν παραγραφεί τα συγκεκριμένα αδικήματα

Ο 40χρονος Βασίλης, ο πρώτος άνθρωπος που προχώρησε σε μήνυση εναντίον γνωστού πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αποκάλυψε χθες όλες τις λεπτομέρειες για τη γνωριμία του με τον μέχρι πρότινος ισχυρό θεατράνθρωπο και για τον βιασμό του από τότε που ήταν 15 ετών.

Όπως κατήγγειλε, την τρίτη φορά που βρέθηκαν δέχτηκε τη σεξουαλική κακοποίηση. «Εγώ απλώς ακολουθούσα. Επί τέσσερα χρόνια με κακοποιούσε και ήταν πολύ χειριστικός. Οταν έγινα 31 ετών, κατάλαβα ότι ήμουν θύμα κακοποίησης». Μπορεί στην περίπτωση του 40χρονου Βασίλη τα αδικήματα να έχουν παραγραφεί, ωστόσο, όπως αποκάλυψε η δικηγόρος του καταγγέλλοντος Μαρία Κουρτέση, έχει στο γραφείο της ακόμα τρεις υποθέσεις που αφορούν το ίδιο πρόσωπο και μπορούν να φτάσουν σε δίκη, καθώς δεν είναι και τόσο παλιές.

«Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στις 5 Φεβρουαρίου και, εξ όσων πληροφορούμαι, είναι η πρώτη που επίσημα κατατέθηκε στην Εισαγγελία. Αφορά την περίπτωση του εντολέα μου για τα αδικήματα του βιασμού και της αποπλάνησης και μιλάμε για γεγονότα του 1995-1998, που έχουν παραγραφεί. Αυτό το γνωρίζουν και οι εισαγγελικές Αρχές, το ξέρει και ο Βασίλης. Το ζήτημα όμως είναι -και γι’ αυτό κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά και όχι έγκληση- ότι υπάρχουν και άλλα περιστατικά από το 2014 έως το 2018 και οι υποθέσεις αυτές έχουν έρθει στο γραφείο μου. Που σημαίνει ότι ο εισαγγελέας αυτή τη χρονική περίοδο εξετάζει και άλλα αδικήματα και για άλλα πρόσωπα και με έτερα στοιχεία» εξήγησε η κυρία Κουρτέση.

Παράλληλα, θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από καταγγελλόμενο πρόσωπο που έχει απασχολήσει έντονα τη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα αποκάλυψε ότι είχε πέσει στο παρελθόν και η Πατρίτσια Περιστέρη. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, δεν αισθάνεται ακόμα έτοιμη να κατονομάσει αυτό τον άνθρωπο ούτε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες από το συμβάν που τη σημάδεψε.

Τέλος, όσον αφορά την περίπτωση των καταγγελιών που έκαναν οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου για τον Πέτρο Φιλιππίδη, οι υποθέσεις έχουν γίνει επτά. Με άλλα λόγια, ακόμα τέσσερις γυναίκες έχουν καταγγείλει σε δικηγόρο τον πρωταγωνιστή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα