Κυριάκος Μητσοτάκης: Στήριξη στη Λίνα Μενδώνη με κάθε κόστος

«Πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλον στα δύσκολα» είπε, δίνοντας γραμμή στο υπουργικό συμβούλιο

Όμηρος των επιλογών του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσέφερε απόλυτη στήριξη στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και την υπερασπίστηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, παρά τις εκκλήσεις από μεγάλο αριθμό στελεχών της Νέας Δημοκρατίας να τον «διευκολύνει» παραιτούμενη.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν κλείσει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός έδωσε γραμμή «υπεράσπισης με κάθε κόστος» της κυρίας Μενδώνη, η οποία άλλωστε αποτελεί μια ξεκάθαρα δική του επιλογή ως εξωκοινοβουλευτική υπουργός.

«Είμαστε ένα συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλον στα δύσκολα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σαν να μιλούσε σε παρέα από… φίλους και όχι στο κυβερνητικό σχήμα που διαχειρίζεται τις τύχες του έθνους. «Κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι έχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του υπουργικού συμβουλίου» συνέχισε απευθυνόμενος στο ένστικτο αυτοσυντήρησης των υπουργών του και επιβάλλοντας μια ιδιότυπη πολιτική «ομερτά». Ζήτησε, μάλιστα, από τους υπουργούς να θυμηθούν πόσους έχει βοηθήσει η Λίνα Μενδώνη στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων λύνοντας θέματα συναρμοδιοτήτων, λες και αυτό παραγράφει τις όποιες πολιτικές ευθύνες υπάρχουν από τον χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός έκανε σαφές ότι η σημερινή αντιπαράθεση στη Βουλή, όπου η αντιπολίτευση αναμένεται να ζητήσει την παραίτησή της για το ζήτημα Λιγνάδη, θα είναι, αν μη τι άλλο, συγκρουσιακή και δεν θα υπάρξει ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από πουθενά. Ταυτόχρονα θέλησε να… μαζέψει τις όποιες αντιδράσεις υπάρχουν εντός της Νέας Δημοκρατίας, τουλάχιστον σε επίπεδο υπουργών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν ήταν λίγα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είχαν φροντίσει από πριν να περνούν τη γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη, με παρεμβάσεις τους υπέρ της κυρίας Μενδώνη. Χαρακτηριστικά ήταν όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, σπάζοντας την «καραντίνα» που του είχε επιβληθεί, βγήκε στους τηλεοπτικούς δέκτες και έκανε λόγο για εκστρατεία λάσπης και προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης και κατά της υπουργού Πολιτισμού, παρότι αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η υπουργός Πολιτισμού «ευρισκόμενη σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, είπε μια κουβέντα παραπάνω».

Ο κ. Γεωργιάδης, μάλιστα, απέδωσε την εκστρατεία κατά της Λίνας Μενδώνη στον… αντικαπιταλισμό των αρχαιολόγων, λέγοντας ότι η υπουργός Πολιτισμού δεν μπορούσε να χειραγωγηθεί και είχε το σθένος να πάρει δύσκολες και κρίσιμες αποφάσεις για να ξεμπλοκάρει τις μεγάλες επενδύσεις. «Αυτό προκάλεσε μίσος στο κατεστημένο που νόμιζε πως μέσα από τα αρχαία θα μπορούσε να πολεμήσει τον καπιταλισμό» συμπλήρωσε, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του να μεταφέρει τη συζήτηση στο πεδίο της αντιπαράθεσης με την Αριστερά από αυτό των επιλογών της κυρίας Μενδώνη στον χώρο του πολιτισμού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα