Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ τρόμαξε την Ελασσόνα!

Ευτυχώς, δεν υπήρξαν θύματα από το χτύπημα του Εγκέλαδου, που ταρακούνησε σχεδόν όλη την Ελλάδα. Εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, εκκλησίες και σχολεία

Υλικές ζημιές σε σπίτια, εκκλησίες και σχολεία, δρόμοι γεμάτοι συντρίμμια και εκατοντάδες τρομοκρατημένοι άνθρωποι στις πλατείες συνθέτουν από χθες το σκηνικό στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας μετά τον σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που ταρακούνησε σχεδόν όλη την Ελλάδα. Η ισχυρή δόνηση είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα και μόλις μιάμιση ώρα μετά σημειώθηκαν οκτώ εξίσου δυνατοί μετασεισμοί, με τον ισχυρότερο στις 13.45 στα 5,1 Ρίχτερ.

Δύο πολίτες, που πανικοβλήθηκαν από την ένταση του σεισμού, «βούτηξαν» στο κενό από τον δεύτερο όροφο, ενώ ένας ηλικιωμένος με σοβαρά κινητικά προβλήματα εγκλωβίστηκε στο εσωτερικό του σπιτιού του, μέρος του οποίου κατέρρευσε. Η σύζυγός του, που κατάφερε να βγει έγκαιρα, ειδοποίησε αμέσως τους άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι κατάφεραν λίγη ώρα αργότερα να βγάλουν σώο τον ηλικιωμένο από το υπό κατάρρευση οίκημα.

«Έτρεμε όλη η γη. Κούνησε τόσο πολύ, που όλος ο κόσμος πετάχτηκε έξω. Τα παλιά κτίρια έπεσαν και τα καινούργια γέμισαν ρωγμές. Δεν έμεινε τίποτα μέσα από γυαλικό, έπεσαν όλα» περιέγραψε, μεταξύ άλλων, ένας κάτοικος του Μεσοχωρίου σε τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Εκτός από το Μεσοχώρι, σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν και στο χωριό Δαμάσι, όπου έπεσε η μεσοτοιχία ενός σχολείου, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους μαθητές, ενώ η εκκλησία στο χωριό Κουτσόχερο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έστειλε κλιμάκια μηχανικών στα πληγέντα χωριά για να ελέγξουν την ασφάλεια σε κτίρια, δρόμους και γέφυρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις γέφυρες τύπου Μπέλεϊ είναι έτοιμες να στηθούν σε δύο από τα χωριά που επλήγησαν, εφόσον οι μηχανικοί επισημάνουν προβλήματα.

Στις περιοχές Δαμάσι, Μεσοχώρι, Αμούρι και Βλαχογιάννι στήθηκαν σκηνές για να διανυκτερεύσουν οι κάτοικοι, που δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους λόγω των σοβαρών υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας διένειμε εκατοντάδες υπνόσακους και εμφιαλωμένα νερά, ενώ το ΕΚΑΒ έστειλε στα χωριά αυτά από ένα ασθενοφόρο με γιατρούς και τραυματιοφορείς.

Σε σκηνές διανυκτέρευσαν και οι τρόφιμοι του Γηροκομείου Λάρισας, για καθαρά προληπτικούς λόγους, καθώς και όσοι κάτοικοι της περιοχής φοβόντουσαν να μείνουν στα σπίτια τους.

Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος πήγαν χθες το μεσημέρι στην περιοχή του σεισμού, όπου βρέθηκαν ακόμη ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας Αθανάσιος Δημακογιάννης. Στην πληγείσα από τον σεισμό περιοχή του Τυρνάβου έφτασε αμέσως ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, που διαπίστωσε τις εκτεταμένες υλικές ζημιές στους ιερούς ναούς της περιοχής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα