Ξέφραγο αμπέλι η Ειδομένη! Μπουλούκια μεταναστών μπαινοβγαίνουν ανενόχλητα και χωρίς μάσκες

Σπέρνουν τον τρόμο

«Φωνάζουν» εδώ και τέσσερις ημέρες οι κάτοικοι της Ειδομένης, αλλά κανένας δεν τους ακούει. Μετά την απόφαση που πάρθηκε να μείνει χωρίς περιπολικά η περιοχή και τη στιγμή που οι λαθρομετανάστες προσπαθούν να βγουν από τη χώρα (χωρίς μάσκες φυσικά) δημιουργούνται επεισόδια καθημερινά και η εγκληματικότητα έχει εκτοξευθεί.

Και εξηγούμε τι συνέβη: Η κοινότητα της Ειδομένης, μέχρι πριν από τέσσερις ημέρες, είχε στη διάθεσή της τρία περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας. Όμως, στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων για τον Covid-19, τα τρία περιπολικά τέθηκαν από την Τρίτη στη διάθεση του υγειονομικού «πολέμου»: Το ένα για ελέγχους στο πρατήριο ΕΚΟ και τα άλλα δύο στην ευρύτερη περιοχή του Ανθόφυτου!

Η αλλαγή στις περιπολίες στην Ειδομένη για τα θέματα Covid έφερε αιματηρές συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών, κυρίως Αφγανών και Πακιστανών, κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν ο παλιός καταυλισμός της Ειδομένης, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στους κατοίκους της περιοχής.

Η Ειδομένη αναδεικνύεται και πάλι σε «πύλη εξόδου», δεχόμενη ανησυχητικά αυξανόμενη πίεση από ομάδες αλλοδαπών που συρρέουν καθημερινά και χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, ούτε μάσκες ούτε τίποτα. Οι αστυνομικοί των Σκοπίων, την Τρίτη, επαναπροώθησαν στη χώρα μας 300 άτομα που είχαν περάσει παράνομα τη μεθoριακή γραμμή και το φαινόμενο αυτό είναι σχεδόν καθημερινό. Η τακτική «push-back» ακολουθείται συνεχώς από τους Σκοπιανούς, καθώς από τη στιγμή που εντοπίζονται μετανάστες που έχουν μπει από τα ορεινά περάσματα της Ειδομένης συλλαμβάνονται και επαναπροωθούνται στη χώρα μας. Η πόρτα του αγκαθωτού φράχτη ανοίγει συχνά και οι λαθρομετανάστες επιστρέφουν κατά «μπουλούκια», με τους περισσότερους να μη φορούν μάσκες και κατά την επιστροφή μην τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η κοινοτάρχης Ξανθούλα Σουπλή, βγάζοντας «κραυγή αγωνίας» για τις κλοπές, είπε: «Πολλά από τα άτομα που βρίσκονται ήδη εδώ και μέρες στην περιοχή έχουν ξεκινήσει να πεινάνε, με αποτέλεσμα να σημειώνονται διαρκώς κλοπές. Ανοίγουν σπίτια, κάθονται στα αμπέλια και πετάνε πέτρες στους ιδιοκτήτες, ενώ προσπαθούν να τρυπήσουν τον φράχτη για να περάσουν στο άλλο κράτος. Είμαστε αγροτική περιοχή κυρίως, οι άνθρωποι βγάζουν τα προς το ζην από τη γη τους και πλέον φοβούνται να τη σκαλίσουν, ενώ η αστυνομική δύναμη είναι ανεπαρκής. Κάντε κάτι…»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα