Το Μαξίμου ανοίγει άρον άρον την αγορά αγνοώντας τους ειδικούς

Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν. Τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις πολιτών. Έρχεται «κόφτης» στα sms

Το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα, επισφραγίζοντας την κυβερνητική αποτυχία με το μέτρο του lockdown. Με δεδομένο ότι τα μέτρα που αποφάσισε η επιτροπή Τσιόδρα δεν απέβησαν αποτελεσματικά, το κυβερνητικό στρατόπεδο προσανατολίζεται άρον άρον στην άρση τους, ελπίζοντας να περισώσει ό,τι μπορεί.

Μάλιστα, η… ανυπομονησία του Μαξίμου έχει φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων τα μέλη της επιτροπής. Η χαλάρωση των περιορισμών έχει προαναγγελθεί τις τελευταίες μέρες ως ειλημμένη απόφαση, ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο CNN, με αποτέλεσμα η ενδεχόμενη αντίρρηση των επιστημόνων να εκθέτει ανεπανόρθωτα τους ίδιους!

Η αντίστροφη μέτρηση για τη χαλάρωση των μέτρων έχει αρχίσει, λοιπόν, παρότι η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είναι η χειρότερη που έχει καταγραφεί ποτέ. Πεισματικά η κυβέρνηση θεωρεί μονόδρομο το άνοιγμα της αγοράς και την απελευθέρωση άλλων δραστηριοτήτων.

Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη στείλει την πρότασή του για το άνοιγμα της οικονομίας στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, ουσιαστικά δίνοντας τελεσίγραφο με την απόφαση που θα ανακοινωθεί σήμερα. Αναλυτικά, προτείνεται στις 22 Μαρτίου να ανοίξουν:

• Κομμωτήρια
• Κέντρα αισθητικής
• Κέντρα περιποίησης άκρων

Το υπουργείο προτείνει για τα παραπάνω να μην υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός. Η μετακίνηση γι’ αυτές τις δραστηριότητες θα γίνεται με sms στο 13033, με τον κωδικό 2.

Για τη Δευτέρα 29 Μαρτίου προτείνεται το καθολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς click away ή click in shop. Δηλαδή προτείνεται να λειτουργήσει το λιανεμπόριο όπως λειτουργούσε πριν από την πανδημία.

Οι μετακινήσεις θα γίνονται με sms στο 13032 και με το ονοματεπώνυμό μας. Εφόσον λάβουμε απαντητικό μήνυμα, θα έχουμε τρεις ώρες στη διάθεσή μας για να ψωνίσουμε. Για όσους επιχειρήσουν να στείλουν εκ νέου μήνυμα, θα υπάρχει «κόφτης».

Όσον αφορά την εστίαση, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας του κλάδου και τονίζεται ότι στόχος είναι να ανοίξει εντός του Απριλίου. Όταν αυτό συμβεί, σε πρώτη φάση η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα