Εισαγγελική παρέμβαση για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς στα Ιωάννινα

Παριστάνουν ακόμα και τους υγειονομικούς παίρνοντας τη σειρά από ΑμεΑ

Σάλος έχει ξεσπάσει για τα νέα περιστατικά εμβολιασμών εκτός σειράς, αυτή τη φορά στα Ιωάννινα. Μάλιστα, ύστερα από επώνυμες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στα τοπικά μέσα, άρχισαν οι διαδικασίες για εισαγγελική παρέμβαση.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, τις τελευταίες ημέρες έγιναν δεκάδες εμβολιασμοί εκτός σειράς σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα της πόλης, με άτομα τα οποία δεν ανήκουν σε καμία ομάδα που έχει δικαίωμα στον εμβολιασμό! Σύμφωνα με τις καταγγελίες, περισσότερα από 20 άτομα κατάφεραν να παρακάμψουν τη σειρά και να εμβολιαστούν το τελευταίο διάστημα στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώθηκαν στο σύστημα ως… υγειονομικοί, χωρίς βέβαια να είναι!

«Δεν είχαν δικαίωμα εμβολιασμού, ούτε η ηλικία τους ήταν η ενδεδειγμένη» δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση στέλεχος του νοσοκομείου που αποκάλυψε το συμβάν, το οποίο θα ερευνηθεί πλέον από τη Δικαιοσύνη.

Όλα άρχισαν όταν υγειονομικοί στο ένα από τα δύο νοσοκομεία της πόλης διαπίστωσαν ότι στη σειρά των εμβολιασμών των προηγούμενων ημερών εμφανίστηκαν άτομα τα οποία ούτε ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία όσων έχουν δικαίωμα να εμβολιαστούν ούτε στις ευπαθείς ομάδες ούτε όμως και σε κατηγορίες στις οποίες διατίθενται τα αδιάθετα εμβόλια, όπως είναι οι αστυνομικοί.

Αντίθετα, ήταν υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρίας, όπως φέρεται ότι παραδέχτηκαν οι ίδιοι όταν ρωτήθηκαν. Την ίδια ώρα, φημολογείται ότι το σύστημα άνοιξε ώστε να γίνει καταχώριση των ΑΜΚΑ και να προχωρήσει ο εμβολιασμός, πράγμα που μπορεί να γίνει μόνο από τα κεντρικά.

Οι καταγγελίες οδήγησαν χθες το μεσημέρι την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων να διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή διαβιβάστηκε στην Αστυνομία και την έρευνα αναλαμβάνει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας. Με την παραγγελία της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας ζήτησε να εξεταστεί σε πρώτη φάση πώς παραβιάστηκε το σύστημα των ραντεβού και να ερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ή όποια άλλα αδικήματα προκύψουν κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Για την καταγγελία ενημερώθηκε εγγράφως και το υπουργείο Υγείας, ενώ το όλο θέμα ερευνά και η Κρατική Ασφάλεια. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται το φαινόμενο των εμβολιασμών εκτός σειράς. Συγκεκριμένα, στο ίδρυμα «Αγιος Παντελεήμονας» της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής και η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου κατηγορήθηκαν ότι παρέκαμψαν τη σειρά για τους ίδιους ή συγγενικά τους πρόσωπα στερώντας το εμβόλιο από ΑμεΑ. Υστερα από αυτή την αποκάλυψη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε ζητήσει την παραίτηση των δύο στελεχών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα