Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί της πανδημίας!

Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι των επιστημόνων – 1.400 τα νέα κρούσματα, στους 816 οι διασωληνωμένοι

Το «φράγμα» των 10.000 θανάτων από κορονοϊό «έσπασε» χθες η χώρα μας, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους των επιστημόνων, τους οποίους η κυβέρνηση αρνείται να ακούσει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα χθεσινά επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι συνάνθρωποί μας που άφησαν την τελευταία τους πνοή στον έναν χρόνο περίπου που η πανδημία «χτυπά» τη χώρα έφτασαν τους 10.007, μετά τους 57 θανάτους που σημειώθηκαν μέσα σε ένα μόλις 24ωρο.

Την τρομακτική πρόβλεψη για τόσο πολλούς θανάτους, ως αποτέλεσμα της λανθασμένων κυβερνητικών χειρισμών, είχε κάνει τον περασμένο Δεκέμβριο στην εφημερίδα μας ο καθηγητής Παθολογίας, Ερευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ Ιωάννης Ιωαννίδης, ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους επιστήμονες διεθνώς, του οποίου οι απόψεις έχουν επικριθεί και δεν έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη, καθώς δεν ταιριάζουν με το κυβερνητικό αφήγημα. Τότε, ο κ. Ιωαννίδης είχε κάνει λόγο για 10.000 ή περισσότερους θανάτους μέχρι τον Φεβρουάριο. Μπορεί να… άργησε κατά μόλις λίγους μήνες η συμπλήρωση της «μαύρης» λίστας των θυμάτων, ωστόσο, δυστυχώς, έγινε πραγματικότητα…

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν για να αποφευχθεί ένας τόσο μεγάλος αριθμός θανάτων είναι η σοβαρή επιδημιολογική παρατήρηση και τα μαζικά τεστ.

Τα χθεσινά κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν λίγα σε αριθμό, όπως συνήθως συμβαίνει τα Σαββατοκύριακα, που γίνονται λιγότερα τεστ. Οι θετικές περιπτώσεις ήταν 1.400 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς έφτασαν τους 816. Στην Αττική εντοπίστηκαν 676 νέα κρούσματα.

Από αυτά, τα περισσότερα, και συγκεκριμένα 215, βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ 112 είχε ο Δυτικός Τομέας Αθηνών. Παράλληλα, η Θεσσαλονίκη μετρά 207 κρούσματα. Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή, από 37 κρούσματα έχουν η Αχαΐα και η Λάρισα, 35 το Ηράκλειο Κρήτης, 31 η Κάλυμνος, ενώ 36 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 333.129.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα