Τι αλλάζει από 15 Ιουλίου σε μπαρ, εστιατόρια, θέατρα, κλαμπ και γήπεδα

Η πολιτική των προνομίων είναι από χθες γεγονός και από τις 15 Ιουλίου αλλάζουν πολλά σε μπαρ, εστιατόρια, θέατρα, σινεμά και γήπεδα, τα οποία χωρίζονται σε αμιγείς (μόνο για εμβολιασμένους) και μεικτούς χώρους (για εμβολιασμένους και μη).

Οι χώροι συναθροίσεων θα διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες:

1. Κλειστοί χώροι, πλην κέντρων διασκέδασης (κινηματογραφικές αίθουσες, θέατρα, εστιατόρια, καφέ). Από την 1η Ιουλίου για κινηματογράφους, από 15 Ιουλίου για τους υπόλοιπους. Χώροι που έχουν δηλωθεί ως αμιγείς λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους χωρίς χρήση μάσκας. Χώροι που έχουν δηλωθεί ως μεικτοί λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 50% της χωρητικότητάς τους, υποχρεωτική χρήση μάσκας και αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες. Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους. Θέατρα και κινηματογράφοι με υποχρεωτική χρήση μάσκας ανεξαρτήτως διαβάθμισης.

2. Υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθημένων, πλην γηπέδων (ζωντανά θεάματα και ακροάματα). Από την 1η Ιουλίου χώροι που έχουν δηλωθεί ως αμιγείς λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους. Χώροι που έχουν δηλωθεί ως μεικτοί λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη χωρητικότητας:

• 75% για χώρους έως 1.000 θέσεων – υποχρεωτική χρήση μάσκας.
• 70% για χώρους έως 5.000 θέσεων – υποχρεωτική χρήση μάσκας.
• 65% για χώρους έως 15.000 θέσεων – υποχρεωτική χρήση μάσκας.

3. Υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ). Από την 1η Ιουλίου για τους υπαίθριους, από 15 Ιουλίου για τους κλειστούς. Χώροι που έχουν δηλωθεί ως αμιγείς λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη 60% της χωρητικότητάς τους χωρίς χρήση μάσκας. Χώροι που έχουν δηλωθεί ως μεικτοί λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη 25% της χωρητικότητάς τους και πρόσβαση κοινού με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

4. Ανοικτά και κλειστά γήπεδα. Από 15 Ιουλίου λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη 85% της χωρητικότητάς τους. Πρόσβαση έχουν όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες. Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα