Ήξεις αφήξεις από Βορίδη και Μιχαηλίδου για τις απολύσεις ανεμβολίαστων

Λάθος διατύπωση ή νεοφιλελεύθερη εμμονή με τις απολύσεις; Αυτό είναι το ερώτημα που γεννάται μετά τις χθεσινές δηλώσεις της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου για τη σύνδεση της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών των ανεμβολίαστων εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων με απόλυση. Η ίδια μπορεί, μετά τον σάλο, να ανασκεύασε, όμως τα ερωτήματα για τις προθέσεις της κυβέρνησης παραμένουν.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, η Δόμνα Μιχαηλίδου προανήγγειλε τη δυνατότητα απολύσεων και αντικατάστασης με διαδικασίες fast track για εργαζομένους αρχικά στα γηροκομεία και σε συναφείς μονάδες φροντίδας, ως μέρος των σχεδιασμών της κυβέρνησης Μητσοτάκη για υποχρεωτική αναστολή εργασίας.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Μαξίμου, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από την υφυπουργό να ανασκευάσει, ενώ την ίδια ώρα, σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης διαβεβαίωνε πως δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων όσων υπαλλήλων δομών ηλικιωμένων αρνούνται να εμβολιαστούν, υπογραμμίζοντας πως ισχύει ότι θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών μετά τις 16 Αυγούστου.

Μετά το διπλό «άδειασμα», η Δόμνα Μιχαηλίδου επανήλθε κάνοντας λόγο για λάθος διατύπωση και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζομένους στις ιδιωτικές δομές – μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος.

Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού, με απόλυση» υποστήριξε.

Ήταν όμως η δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου ένα λάθος ή η άπειρη πολιτικός γνωστοποίησε μια συζήτηση που λαμβάνει χώρα πίσω από κλειστές πόρτες εντός του Μεγάρου Μαξίμου; Και αν η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δεν είναι εύκολο να απαντηθεί, εύλογα δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα για το αν πράγματι η κυβέρνηση σκέφτεται να αφήσει ελεύθερο το μέτρο των απολύσεων για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα