Σοκ! Στη Θεσσαλονίκη πίνουν νερό από σωλήνες αμιάντου!

Το θέμα ανέδειξε ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», Γιάννης Κουριαννίδης

Η Εταιρεία Ύδρευσης στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιεί για την παροχή νερού σωλήνες αμιάντου! Το θέμα ανέδειξε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (12 Ιουλίου) ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», Γιάννης Κουριαννίδης, και προφανώς δεν αφορά μόνο τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά το σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα, σε συζήτηση για την έγκριση περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας λόγω εργασιών της ΕΥΑΘ, ο κ. Κουριαννίδης αναφέρθηκε σε έγγραφο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στο οποίο αναγραφόταν ότι οι εργασίες αυτές θα πραγματοποιηθούν προκειμένου να συνδεθούν νέοι αγωγοί ύδρευσης σε προϋπάρχοντες κατασκευασμένους από αμίαντο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωκράτης Δημητριάδης αρχικά αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη σωληνώσεων από αμίαντο, αλλά όταν ο κ. Κουριαννίδης επανήλθε διαβάζοντας τη συγκεκριμένη διατύπωση της εισήγησης από τα πρακτικά αναγκάστηκε να παραδεχτεί την ύπαρξη σωληνώσεων αμιάντου, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους πολίτες ισχυριζόμενος ότι τέτοιοι σωλήνες χρησιμοποιούνταν για πολλά χρόνια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Στην προσπάθειά του αυτή, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να υπεισέλθει και σε ιατρικά θέματα, ισχυριζόμενος ότι ο αμίαντος είναι επικίνδυνος, αν τον εισπνεύσουμε και όχι αν τον… καταπιούμε!

Κατανοούμε τη βούληση του αντιδημάρχου να καθησυχάσει τους πολίτες, αλλά ο τρόπος που επέλεξε ήταν μάλλον άστοχος. Ίσως θα πρέπει τις σχετικές εξηγήσεις να δώσουν πλέον οι αρμόδιοι της ΕΥΑΘ, αφού ο δήμος δεν είναι αρμόδιος για κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί συνεχίζουν να διατηρούν σωληνώσεις αμιάντου στην ύδρευση και σε ποιο ποσοστό επί του συνόλου, καθώς και αν υπάρχει σχεδιασμός για την αντικατάστασή τους, και αν ναι σε ποιο βάθος χρόνου.

Ακόμη θα πρέπει να υπάρξει και ενημέρωση των πολιτών από τις υγειονομικές Αρχές για τον βαθμό επικινδυνότητας χρήσης πόσιμου νερού από σωλήνες αμιάντου. Ως τότε είναι εύλογο να υπάρχει ανησυχία από τις αποκαλύψεις αυτές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα