Γώγος: Δεν ήταν εισήγηση της επιτροπής τα μέτρα στη Μύκονο!

Εκτεθειμένη άφησε την κυβέρνηση ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας για την αιφνίδια απόφαση επιβολής lockdown

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη άφησε την κυβέρνηση ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος, καθώς, όπως είπε σε συνέντευξή του, η αιφνίδια απόφαση για το lockdown στη Μύκονο δεν ελήφθη με σχετική εισήγηση των επιστημόνων.

«Στην καρδιά του καλοκαιριού το νούμερο ένα νησί του ελληνικού τουρισμού μπήκε από σήμερα σε μίνι lockdown, απόφαση που δεν ήταν εισήγηση της επιτροπής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, η εικόνα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι ανησυχητική με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται προ των πυλών και για τον λόγο αυτόν δεν αποκλείεται στο προσεχές χρονικό διάστημα να ληφθούν έκτακτα μέτρα σε κάποιες περιοχές.

«Η μέση ηλικία είναι χαμηλά, σχετίζεται με την άρση των μέτρων και τη μεγάλη κινητικότητα των νέων. Το νέο στέλεχος έχει μεταδοτικότητα τριπλάσια ή και τετραπλάσια. Ολα αυτά οδήγησαν σε αυτή την έξαρση που χαρακτηρίζει αυτές τις ηλικίες. Υπάρχει πιθανότητα όπου κυκλοφορούν αυτές οι ηλικίες να υπάρχουν μέτρα» σημείωσε.

Στη συνέχεια τόνισε ότι ένα ποσοστό της τάξης του 20% έως 40% του ευάλωτου πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τον αριθμό των νοσηλειών στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες.

Στο μεταξύ, σύσταση προς τις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μητέρες να εμβολιαστούν έκανε η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» Μίνα Γκάγκα.

Όπως δήλωσε η κυρία Γκάγκα σε ραδιοφωνικό σταθμό, τρεις νεαρές έγκυοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη Θεσσαλονίκη λόγω κορονοϊού.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό όσες σκέφτονται να κάνουν παιδί να εμβολιαστούν. Δεν είναι αστείο να είσαι έγκυος και να μολυνθείς από κοροονοϊό. Είναι αυξημένος ο κίνδυνος αν δεν κάνουν το εμβόλιο τόσο για τις ίδιες όσο και για το μωρό» είπε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να εμβολιαστούν, είναι μεγάλη ασφάλεια για τις ίδιες και για τα μωρά». Η κυρία Γκάγκα στη συνέχεια δήλωσε ότι ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται στα νοσοκομεία οι συνέπειες της αύξησης των κρουσμάτων και αναφερόμενη στις εισαγωγές στη «Σωτηρία» υπογράμμισε ότι το 95% αυτών των ασθενών είναι ανεμβολίαστοι. «Έχουμε κάποιους που έχουν κάνει τη μία δόση, ελάχιστους που έχουν κάνει δύο δόσεις αλλά έχουν πολλά ανοσολογικά προβλήματα, αλλά κυρίως είναι μη εμβολιασμένοι» εξήγησε.

Τέλος, τόνισε ότι πολλοί από τους νοσηλευομένους αυτής της περιόδου είναι νεαροί έως 30 ετών και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι σε αυτές τις ηλικίες, παρότι υπάρχει μικρό ποσοστό βαριάς νόσησης, έχει παρατηρηθεί ότι η λεγόμενη long Covid μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε βαρύτητα νόσησης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα