Απίστευτη προχειρότητα στα νησιά! Έλλειψη ξενοδοχείων καραντίνας για τους νοσούντες

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από το τέταρτο κύμα της πανδημίας κι ενώ παράλληλα «ποντάρει» στον τουρισμό, η έλλειψη ξενοδοχείων καραντίνας στα νησιά, που αναγκάζει τους νοσούντες να μένουν κυριολεκτικά στον δρόμο, αποδεικνύει την παντελή έλλειψη υγειονομικής θωράκισης.

Ενδεικτική της τραγικής κατάστασης που επικρατεί και μας ρεζιλεύει διεθνώς στην καρδιά του καλοκαιριού είναι η δεκαεξάωρη παραμονή μιας παρέας 18χρονων που βρέθηκε θετική στον ιό σε υπαίθριο πάρκινγκ στην Πάρο. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, οι έξι 18χρονοι αναγκάστηκαν να μείνουν στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου υγείας του νησιού, επειδή δεν υπήρχαν κρεβάτια για τα παιδιά σε ξενοδοχείο καραντίνας. Μάλιστα, οι δύο εξ αυτών εμφάνισαν πυρετό και ρίγος και μόνο γι’ αυτούς κατάφεραν τελικά οι αρμόδιοι να βρουν κρεβάτια, έπειτα από πέντε ολόκληρες ώρες αναμονής. Τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας πέρασαν τουλάχιστον 16 ώρες στο υπαίθριο πάρκινγκ, γεγονός που ανάγκασε τους γονείς τους να απευθυνθούν στην ΕΡΤ, ζητώντας να παρέμβει άμεσα η Πολιτική Προστασία. Οπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο νησί, που είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτο προτού καν κορυφωθεί η φετινή τουριστική σεζόν, δεν υπάρχει άλλο ξενοδοχείο καραντίνας.

Ανάλογη ταλαιπωρία βιώνει από χθες μια οικογένεια με ένα μικρό παιδί από τον Βόλο, που μετέβη στην Αλόννησο για διακοπές και η μητέρα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Σύμφωνα με καταγγελία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου και Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, η οικογένεια περιφέρεται στους δρόμους του νησιού, καθώς δεν υπάρχει κανένα ξενοδοχείο καραντίνας στην περιοχή για να τους φιλοξενήσει, ενώ παράλληλα δεν τους επιτρέπεται να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

«Μεταξύ σφύρας και άκμονος παραμένουν παρατημένοι και παγιδευμένοι σε ένα ατελείωτο πινγκ πονγκ αρμοδιοτήτων και ευθυνών που δεν αναλαμβάνει μέχρι στιγμής ούτε ο ΕΟΔΥ ούτε η Πολιτική Προστασία» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές σε κοινή δήλωσή τους και διερωτώνται: «Αυτή είναι η στρατηγική της κυβέρνησης για ασφαλή και καθαρό τουρισμό; Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού;»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα