Απίστευτη ταλαιπωρία και αχρείαστη γραφειοκρατία για το 150άρι!

Από σαράντα κύματα θα πρέπει να περάσουν οι νέοι ώσπου να παραλάβουν το πολυπόθητο voucher των 150 ευρώ που τους έταξε η κυβέρνηση, προκειμένου να τους πείσει να εμβολιαστούν! Η φαινομενικά ρηξικέλευθη «κάρτα ελευθερίας», που διαφήμιζαν με καμάρι ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, οδηγεί σε έναν λαβύρινθο, από τον οποίο μόνο από… τύχη μπορεί κάποιος να ξεγλιστρήσει!

Για να λάβει κάποιος τη χρεωστική ψηφιακή κάρτα, αξίας 150 ευρώ, θα πρέπει αρχικά να συνδεθεί με μία από τις δύο τράπεζες που του βγάζει το σύστημα. Εν συνεχεία ζητείται σύνδεση με τους κωδικούς του TAXISnet, προκειμένου η τράπεζα να αποκτήσει πρόσβαση στο αποδεικτικό εισοδήματος, στον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και στο αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας του εκάστοτε ενδιαφερομένου.

Μετά ζητείται αποδεικτικό απασχόλησης και διεύθυνσης εργασίας, με τον ενδιαφερόμενο να πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στις επιλογές του ελεύθερου επαγγελματία, του συνταξιούχου, του άνεργου ή άεργου και του φοιτητή. Για κάθε κατηγορία ζητούνται νέα δικαιολογητικά και στη συνέχεια πραγματοποιείται βιντεοκλήση.

Αφού οι νέοι συνδεθούν, τους ζητείται να τραβήξουν μία φωτογραφία selfie και στη συνέχεια ενημερώνονται ότι θα ξεκινήσει τηλεδιάσκεψη με εξειδικευμένο υπάλληλο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ταυτοποίησης. Ο εκτιμώμενος χρόνος αναμονής είναι τα εννέα λεπτά. Επιπλέον, ζητούν από τους ενδιαφερομένους να βρίσκονται σε μέρος με… ησυχία και να αφαιρέσουν τυχόν αξεσουάρ, όπως γυαλιά ή καπέλο! Μόλις συνδεθεί ο εξειδικευμένος στην…. ταυτοποίηση υπάλληλος, ζητά από τους νέους να δείξουν στην κάμερα την ταυτότητά τους και τα στοιχεία της και από τις δύο όψεις και να γυρίσουν το κεφάλι αριστερά!

Αφού ολοκληρωθεί η πολυδαίδαλη διαδικασία, κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αποστείλει τα ανάλογα δικαιολογητικά, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία υπάγεται. Η συντριπτική πλειονότητα των νέων ηλικίας 18 ως 25 ετών είναι φοιτητές, που σημαίνει πως θα πρέπει να στείλουν επιπλέον τη φοιτητική τους ταυτότητα καθώς και το πιστοποιητικό σπουδών τους!

Υπενθυμίζεται ότι το ρεζιλίκι της κυβέρνησης δεν περιορίζεται στα παραπάνω. Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος των εργαζομένων ΚΕΠ Αττικής Παναγιώτης Κοχύλης αποκάλυψε ότι οι υπάλληλοι διώχνουν τους φοιτητές που προσέρχονται στα γραφεία για να βγάλουν κωδικούς ΤAXIS, καθώς δεν έχουν λάβει ακόμη τη σχετική εγκύκλιο από το υπουργείο! «Το υπουργείο εδώ και πολύ καιρό βγάζει ανακοινώσεις και λέει ότι η τάδε υπηρεσία θα πρέπει να γίνει από το gov.gr και από τα ΚΕΠ. Αυτό πρέπει να σταματήσει» είχε αναφέρει ο κ. Κοχύλης, αφήνοντας έκθετη την… κυβέρνηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα