Σκληρότερα μέτρα για ανεμβολίαστους! Ούτε… ψώνια χωρίς rapid τεστ

Κυβερνητικό σχέδιο για αποκλεισμό από την εργασία!

«Πόλεμο» κατά των πολιτών που, για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους, δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού φαίνεται πως έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση, μετά την ΚΥΑ που προβλέπει ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα πληρώνουν πρόστιμο 300 ευρώ σε περίπτωση που δεν δηλώσουν στην «Εργάνη» το υποχρεωτικό self test ή δεν δηλώσουν το θετικό αποτέλεσμα. Πληροφορίες αναφέρουν τώρα ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ακόμη πιο «σκληρά» περιοριστικά μέτρα για όσους δεν έχουν «τσιμπηθεί» ακόμα. Ο κύριος σκοπός είναι όσοι δεν έχουν υπακούσει στις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις για το εμβόλιο, να μην έχουν καν δυνατότητα να βγουν από το σπίτι τους, αν δεν έχουν πληρώσει αδρά για να κάνουν απανωτά τεστ!

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σχεδιάζεται να υποβάλλονται οι ανεμβολίαστοι σε rapid ή μοριακό τεστ, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον χώρο εργασίας τους και σε χώρους ψυχαγωγίας, όπως καφέ και εστιατόρια. Μάλιστα, τα τεστ αυτά θα πρέπει να τα πληρώνουν από την τσέπη τους! Το σκεπτικό πίσω από αυτό το σχέδιο είναι ότι, αφού δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο το οποίο παρέχεται δωρεάν, ας πληρώσουν για να μπορέσουν να κυκλοφορούν φυσιολογικά στην κοινωνία!

Παράλληλα, συζητείται και το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι να μην μπορούν να πάνε ούτε για… ψώνια χωρίς να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ! Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν εντός του Αυγούστου, σύμφωνα με τις εισηγήσεις που θα καταθέσουν οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Την άποψη της κυβέρνησης για κοινωνικό αποκλεισμό των ανεμβολίαστων συμμερίζονται και οι επιστήμονες, οι οποίοι επαναλαμβάνουν, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, πόσο ασφαλή και αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας Νίκος Τζανάκης πρότεινε να γίνονται προσλήψεις σε κάποιους κλάδους, όπως στον τουρισμό, με βάση το αν ο υποψήφιος εργαζόμενος έχει κάνει το εμβόλιο ή όχι!

«Θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, στον τουρισμό, οι επιχειρηματίες ιδιαιτέρως, να επιβάλλουν στο προσωπικό που θα προσλαμβάνουν να είναι εμβολιασμένο. Οι επιχειρηματίες κάλλιστα μπορούν, με βάση το εργατικό δίκαιο, να βάλουν προϋποθέσεις στις προσλήψεις» πρότεινε χθες, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ήδη οι ανεμβολίαστοι έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας στους χώρους εργασίας! Οπως δήλωσε o δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, θα βγαίνουν σε άδεια άνευ αποδοχών οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε παιδικούς σταθμούς του δήμου, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με κρούσμα, για όσο διάστημα διαρκεί η υποχρεωτική καραντίνα.

«Δεν θα τους πληρώνει η υπηρεσία να μένουν σπίτι προληπτικά. Γιατί έχουν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο, το οποίο είναι σεβαστό» είπε ο κύριος Κονδύλης στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Οπως εξήγησε, αφορμή για τη συγκεκριμένη απόφαση ήταν το γεγονός ότι τον Ιούλιο υπήρχαν πολλά κρούσματα σε παιδικούς σταθμούς και πολλοί από αυτούς έκλεισαν. Ο δήμαρχος θεωρεί πως ο εμβολιασμός των υπαλλήλων στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς πρέπει να γίνει υποχρεωτικός, καθώς τα μικρά παιδιά που είναι 8-10 μηνών δεν μπορούν να φορέσουν μάσκα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα