Άφησαν αλειτούργητη εκκλησία της Παναγίας!

Ούτε εσπερινός στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου που ανήκει στο Γ’ Σώμα Στρατού στην Περαία Θεσσαλονίκης

Απίστευτο, αληθινό, αλλά και τραγικό αυτό που συνέβη την Κυριακή του Δεκαπενταύγουστου, όταν κάποιοι στο Στράτευμα αποφάσισαν να αφήσουν χωρίς θεία λειτουργία την εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Περαία Θεσσαλονίκης. Η εκκλησία αυτή πρέπει να είναι η μοναδική, εντός κατοικημένης περιοχής, η οποία έμεινε χωρίς πανηγυρικό εσπερινό και θεία λειτουργία.

Την ώρα που το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, με εντολή του αρχηγού στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, απέστειλε δημόσια προς όλους ευχές για την εορτή της Παναγίας, της υπέρμαχου στρατηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, κάποιοι στο Στράτευμα αποφάσισαν να μη γίνει εκεί η θεία λειτουργία, σε μία εκκλησία που βρίσκεται μέσα στο ΚΑΑΥ της Αγίας Τριάδας Περαίας Θεσσαλονίκης και ανήκει στο Γ’ Σώμα Στρατού!

Σε αντίθεση με άλλα ΚΑΑΥ του Στρατού Ξηράς, όπου οι εκκλησίες τους πανηγύρισαν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως του ΚΑΑΥ Πλαταμώνα, στο οποίο παρευρέθηκε ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγία Τριάδα έμεινε «αλειτούργητη».

Προχθές, στο ΚΑΑΥ της Αγίας Τριάδος ξεκίνησε παραθεριστική περίοδος. Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει προεόρτιος εσπερινός ή έστω η παράκληση στην Παναγία. Μπορεί οι λιτανείες να έχουν απαγορευθεί, αλλά όχι οι θείες λειτουργίες και ειδικά σε έναν ανοιχτό χώρο.

Τις απαντήσεις γιατί δεν εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου σε έναν φερώνυμο ιερό ναό θα πρέπει να δώσει το Γ’ Σώμα Στρατού, αλλά και όποιος άλλος έχει την ευθύνη για αυτή την αβλεψία, στον αρχηγό του ΓΕΣ, τον αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, ο οποίος, όταν χρειάστηκε, σε ανύποπτο χρόνο, αθόρυβα και ευλαβικά, τίμησε την εικόνα της Παναγίας μας από το Αγιον Ορος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα