Άρχισαν οι αναστολές εργασίας για ανεμβολίαστους εργαζομένους

Έστειλαν στο σπίτι τους δέκα νοσηλευτές από το Γηροκομείο Βόλου και έξι από δομή της Ρόδου

Γεγονός είναι από χθες το πρωί οι πρώτες αναστολές εργασίας στους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε προνοιακές δομές, δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρίες. Μάλιστα οι πρώτες αναστολές έλαβαν χώρα στον Βόλο, όπου δέκα εργαζόμενοι σε μονάδες αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κι έτσι από χθες το πρωί βρίσκονται «στο σπίτι τους». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γηροκομείου Βόλου Παύλο Πάνο, που μίλησε σε τοπικά μέσα, στο Γηροκομείο Βόλου ήδη τέθηκαν σε αναστολή εργασίας δέκα εργαζόμενοι, μισοί νοσηλευτές και μισοί γενικών καθηκόντων.

Ωστόσο η διαδικασία αναστολής συμβάσεων των ανεμβολίαστων εργαζομένων δεν φαίνεται πως θα είναι ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση, καθώς οι περιπτώσεις δεν θα αφορούν μονάχα «αρνητές» του εμβολίου, αλλά και ανθρώπους με προβλήματα υγείας που δεν ενδείκνυται να εμβολιαστούν. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς ο πρόεδρος του γηροκομείου επισήμανε πως δύο με τρεις εργαζόμενοι έχουν επικαλεστεί προβλήματα υγείας και αναμένουν την κρίση της ειδικής επιτροπής που θα εξετάσει τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του ιδρύματος είχε κινηθεί πολύ νωρίς για την κάλυψη των κενών και είχε προκηρύξει την πλήρωση των θέσεων νοσηλευτών, γενικών καθηκόντων και μαγείρων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με έδρα τον Βόλο. Σύμφωνα με τον κ. Πάνο, ήδη το ενδιαφέρον για εργασία είναι πολύ μεγάλο, με πολλούς να έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και βιογραφικά.

Σε απάντηση, οι υγειονομικοί στον Βόλο κήρυξαν χθες στάση εργασίας για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ενώ πραγματοποίησαν και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου.

Πέρα όμως από τον Βόλο, αναστολές φαίνεται πως έρχονται και στη Ρόδο, όπου σε αναστολή αναμένεται να τεθούν έξι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε σύνολο 137. «Μέλημά μας είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων» δήλωσε στην ΕΡΤ Νότιου Αιγαίου η πρόεδρος των προνοιακών ιδρυμάτων Μαρία Κορακάκη, σημειώνοντας ότι αναμένει την απόφαση της κυβέρνησης για την αναπλήρωση των κενών θέσεων. Υπενθυμίζεται πως με επείγουσα επιστολή του προς τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και των μονάδων υγείας ήδη από την περασμένη Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είχε υπενθυμίσει στους αρμόδιους «υπεάρχες» ότι όσοι εργάζονται σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας υποχρεούνται να εμβολιαστούν έως την 1η Σεπτεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση οι Υγειονομικές Περιφέρειες θα έπρεπε να μεριμνήσουν για την αναπλήρωσή τους. Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός είχε ζητήσει από τους διοικούντες των δομών να ολοκληρώσουν τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δομών, ώστε να αποτραπούν τυχόν προβλήματα ή αναταραχές στη λειτουργία των δομών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα