Τέλος το θρίλερ με την ταφή του Μίκη!

Στον Γαλατά Χανίων θα πραγματοποιηθούν εν τέλει η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Θεοδωράκη. Διαδικαστικού χαρακτήρα η συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Τέλος στον ενδοοικογενειακό πόλεμο φαίνεται πως βάζει ο… ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης, μέσα από τις ιδιόχειρες επιστολές του, μια και είχε προβλέψει ότι θα συνέβαιναν τα… χειρότερα! Η επιθυμία της κόρης του Μαργαρίτας να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας έπεσε στο κενό, καθώς ο μεγάλος δημιουργός είχε από πολύ νωρίς αποφασίσει πού ήθελε να είναι η τελευταία του κατοικία: στον Γαλατά Χανίων, δίπλα στον πατέρα του και τον αδερφό του!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για το θρίλερ με την ταφή του παγκόσμιου Ελληνα!

Μόλις έγινε γνωστή η απώλεια του Μίκη, η κόρη του Μαργαρίτα εξέφρασε την επιθυμία ο πολυαγαπημένος της πατέρας να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας, εκεί όπου η οικογένεια Θεοδωράκη διατηρεί εξοχική κατοικία.

Όμως, αμέσως ύστερα από αυτή τη δημόσια δήλωσή της, άρχισαν να εμφανίζονται οι επιστολές του Μίκη Θεοδωράκη, τις οποίες είχε αφήσει ο ίδιος σε φίλους του αλλά και σε πολύ οικεία του πρόσωπα, που αποσαφήνιζαν τα πάντα για την τελευταία του κατοικία. Ενα από τα πιο πιστά και αγαπημένα του πρόσωπα είναι και η γραμματέας Ρένα Παρμενίδου, που γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια όσα της είχε ζητήσει ο ίδιος προτού φύγει από τη ζωή.

«Τώρα, στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “μεγάλα μεγέθη”. Έτσι, βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για τον λόγο αυτόν θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής».

Με την επιστολή του αυτή ο τεράστιος μουσικοσυνθέτης ζητούσε από τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα να επιληφθεί εκείνος προσωπικά, ώστε, όπως έγραφε, «να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου, αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με τη γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη».

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, την οποία είχε μεταφέρει στον Δημήτρη Κουτσούμπα, στη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και στον πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη, ήταν η εξόδιος ακολουθία και η ταφή να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων. Και ενώ η ταφή του μεγάλου Ελληνα δημιουργού βρισκόταν στον αέρα, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη με ανάρτησή της στα social media έκανε λόγο για «τσιμπούρια», πυροδοτώντας εκ νέου το ήδη τεταμένο κλίμα: «Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια. Μου ρουφούν το αίμα. Όμως, η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου! Τι να καταφέρουν;»

Στη συνέχεια, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη αναφέρεται σε συναυλίες που έλαβαν χώρα στην Κομοτηνή και στους Φιλίππους, και ευχαριστεί τον λαό της Θράκης. «Στη συναυλία χορεύω ζεϊμπέκικο και κοιτώ μέσα στην ψυχή του πατέρα μου» γράφει χαρακτηριστικά. «Με τσιμπούν τα τσιμπούρια. Ορμούν πάνω στο βαρύ, μεγάλο σώμα μου… Τα τσιμπούρια θα πέσουν από το κορμί μου. Θα εξαφανιστούν. Βασανιστικά παράσιτα. Κάνω υπομονή».

Και ενώ ήταν στον αέρα η ταφή του Μίκη, στην υπόθεση παρενέβησαν δημόσια τόσο ο γιος του Γιώργος όσο και τα εγγόνια του, θέλοντας να συνετίσουν τη Μαργαρίτα. Ο γιος Γιώργος έγραψε χαρακτηριστικά: «Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία για να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή (σ.σ.: σημερινή) διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά. Δεν πρόκειται να παραστώ.

Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα, όταν όλη η Ελλάδα τον τιμά. Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί, όπως του πρέπει. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Οι συνεργάτες. Οι συγχωριανοί. Οσοι τον αγάπησαν. Οσοι μπορεί να τον πίκραναν».

Παράλληλα με όσα συνέβησαν, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, εκτός από νέα επιστολή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη από το 2016, που δημοσιοποίησε, με την οποία ζητούσε να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα με σκοπό να διαφυλαχθεί η τελευταία επιθυμία του Μίκη και να ταφεί στον Γαλατά Χανίων. Μάλιστα, η Εισαγγελία Αθηνών ζήτησε 24ωρη φύλαξη από την Αστυνομία της σορού του μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, η οποία αποκτά πια διαδικαστικό χαρακτήρα. Το σίγουρο όμως είναι πως ο Μίκης για 24ωρα «έβλεπε» από τον ουρανό τα μέλη της οικογένειάς του να ξεκατινιάζονται!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα